Микел Артета определи основния проблем, който измъчва неговия Арсенал


Микел Артета определи основния проблем, който измъчва неговия Арсенал
Снимка: Getty Images

2720 0

Мениджърът на Арсенал - Микел Артета, безспорно успя да възроди клуба от Северен Лондон, но в същото време разкри за голям проблем, който измъчва "топчиите" от началото на сезон 2023/24, а именно - неуспеваемостта пред гола.

Болезнено честен Арета

Въпреки че "артилеристите" започнаха сезона с 2 победи от 2 мача, то те не бяха напълно убедителни в представянията си, като изпуснаха редица положения пред вратите на Нотингам Форест и Кристъл Палас в първите два кръга, а испанският специалист изрази недоволството си от този факт.

"Трябва да вкараме топката във вратата по-често, особено с доминацията, която имаме в мачовете. Но това е най-трудното нещо във футбола, така че ако не го направим, то трябва да се наложим в другата част от играта, а именно - да бъдем изключително солидни на футболния терен", категоричен е Артета, цитиран от "Mirror".

За сребърните медалисти на Острова от миналия сезон следва домакинството срещу Фулъм, където "артилеристите" имат шанса да натрупат истинска инерция. С три победи от три мача възпитаниците на Артета биха изпратили истинско послание към онези, които не вярват, че те могат да се борят за титлата. Сблъсъкът срещу "котиджърс" бележи първия от два последователни домакински мача за Арсенал. Вторият от тази серия ще бъде срещу големия претендент за топ 4 Манчестър Юнайтед.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Гранит Джака с разкритие за престоя си в Арсенал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички