Рекорд: Висшата лига ще спечели колосалните 10 милиарда паунда между 2022-25 година


Рекорд: Висшата лига ще спечели колосалните 10 милиарда паунда между 2022-25 година
Снимка: Getty Images/Guliver

1434 0

Английското първенство по футбол (Висша лига) е най-гледаното в целия свят и е напълно логично, че договорите, които ръководството сключва с телевизиите, са на стойност милиарди паунди...

Днес (19 ноември) на Острова официално бе съобщено, че е постигната договорка с американската компания NBC Universal и мачовете от Висшата лига ще продължат да бъдат излъчвани на територията на САЩ. Контрактът е за следващите шест сезона в Англия и е с цена от 2 милиарда паунда - близо два пъти повече от предишното споразумение между двете страни (740 милиона).

Или иначе казано - феновете на футбола в Америка ще могат да гледат английски футбол без прекъсване от сезон 2022/22 до сезон 2027/28...

*Интересно е да се отбележи, че на територията на Острова договорът за телевизионни права е на стойност 4.7 милиарда паунда, а сметките сочат, че в периода 2022-2025 година, общите приходи от всички подписани контракти ще достигнат до рекордните 10 милиарда паунда!

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички