Мениджърът на Нюкасъл повдигна завесата около собствеността на клуба


Мениджърът на Нюкасъл повдигна завесата около собствеността на клуба
Снимка: Getty Images/Guliver

936 0

Мениджърът на Нюкасъл Стив Брус заяви, че „няма информация“ относно евентуалното закупуване на клуба от саудитски шейхове, но се надява да остане на „Сейнт Джеймсис Парк“ и при новите собственици.

Бившият наставник на „свраките“ Рафаел Бенитес, който изведе Ливърпул до триумф в Шампионската лига през 2005, и бившият треньор на Тотнъм Маурисио Почетино са сред кандидатите за поста на Брус, ако се стигне до смяна на собствеността. Група от очаквана 80-процентова инвестиция от саудитския фонд ПИФ е направила, според информациите, оферта от 300 млн. паунда за закупуване на английския клуб от британския бизнесмен Майк Ашли.

„Имах страхотна професионална връзка с генералния директор на Нюкасъл Лий Чарнли и той ми каза „когато има нещо, което трябва да ти кажа, Стив, ще го направя. Оставихме всичко до там и се върнахме на работа. Нямам информация като много други хора, и съм благодарен за това, защото не мога да коментирам“, каза той за Sky Sports.

Брус, който пристигна през юли 2019 на мениджърския пост, след като Бенитес не се разбра за нов договор с ръководството, заяви, че би искал клубът да разполага с финансовите ресурси на отбори като Ливърпул и Манчестър Сити, за да се конкурира с тях в бъдеще. Той би искал и да бъде част от това.

„Да бъдеш в позиция, в която всъщност си конкурентен на най-добрите в лигата, и разполагаш с достатъчно добър тим, подобно на този, с който разполагаше Нюкасъл през 1995 и под ръководството на Сър Боби Робсън, разбира се, би било прекрасно. Дали си мениджър в по-ниските дивизии или във висшия ешелон, винаги трябва да извличаш максимума от състава си. И ако може да го направим, бих искал да водя отбора тогава. Уверен съм, че мога да се справя с предизвикателството“, завърши той.

Нюкасъл бе 13-и в класирането, когато шампионатът беше преустановен заради глобалната пандемия. Кризата с Ковид-19 успя да вкара и колос като Манчестър Юнайтед в тежка финансова ситуация, след като дълговете на "дяволите" скочиха до небесата (подробности вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички