Обрат: Ще има мащабна инвестиция, но не в Нюкасъл, а в тим от Серия А


Обрат: Ще има мащабна инвестиция, но не в Нюкасъл, а в тим от Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

1442 0

За сензационна потенциална развръзка информира британското издание "Mirror". Саудитския държавен инвестиционен фонд, начело с принца на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман, който се считаше за сигурен нов инвеститор в тима от Висшата лига - Нюкасъл, е променил решението си.

Това се е случило, след като от италианския Рома са се свързали с Мохамед бил Салман, за да обсъдят евентуалното му поемане на "вълците" въпреки интереса му към английските "свраки". Сделката за закупуването на клуба за 300 милиона паунда от Майк Ашли се бави, като има и голямо обществено недоволство.

Президентът на Рома Деймс Палота явно иска да се възползва от ситуацията и да продаде клуба. За целта е използвал услугите на инвестиционната банка „Goldman Sachs“, където са били запознати със затрудненията на принца на Острова и са му предложили варианта с Рома

В Англия голяма част от хората не са особено ентусиазирани от потенциална инвестиция на Мохамед бил Салман поради обвинения срещу Саудитска Арабия. Припомняме, че дори гигантски партньор на Висшата лига призова клубовете да блокират сделката на Нюкасъл.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички