Маркъс Рашфорд бе награден с Орден на Британската империя


Маркъс Рашфорд бе награден с Орден на Британската империя
Снимка: Getty Images/Guliver

2936 0

22-годишният нападател на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфрод бе награден с Орден на Британската империя заради приноса му към децата в нужда. В последния такъв случай, негова кампания доведе до решението на британското правителство да раздава безплатна храна на децата в нужда по време на пандемията.

Съвсем наскоро Рашфорд получи признание и от Асоциацията на професионалните футболисти за този си принос. Той използва личния си профил в социалната мрежа Twitter, за да благодари за указаната му чест, като освен това, приписа заслугите и на неговата майка. Рашфорд бе поздравен и от градския съперник на Юнайтед - Манчестър Сити.

"За мен това е невероятна чест, която приемам със смирение. Като млад тъмнокож мъж от Уитеншоу, никога не съм си мислел, че ще получа Орден на Британската империя, камо ли на 22-годишна възраст. Това е много специален момент за мен и моето семейство, но най-вече за моята майка, която е истинският заслужил получател на този орден. Борбата да защитаваме нашите най-уязвими деца все още е далече от своя край" - написа той, като отбеляза ролята и на премиера на Великобритания.

A друг играч на Юнайтед Пол Погба призна, че мечтае да играе за Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички