Манчестър Юнайтед взе тежко гостуване в първия мач пред фенове


Манчестър Юнайтед взе тежко гостуване в първия мач пред фенове
Снимка: Getty Images/Gulliver

4224 0

Манчестър Юнайтед спечели тежкото су гостуване на Уест Хям в двубой от 11-ия кръг на Висшата лига. "Червените дяволи" изоставаха с 1:0, но успяха да обърнат до 3:1 след силно второ полувреме. "Чуковете" поведоха чрез Томас Сучек, но попадения на Пол Погба, Мейсън Гринууд и Рашфорд донесоха трите точки на гостите.

Отборът на Оле Гунар Солскяер събра 19 точки на четвъртата позиция, а Уест Хем е седми със 17. Двубоят в Лондон бе първият мач от Висшата лига пред фенове от март.

Определено домакините започнаха по-добре срещата и още във втората минута вратарят на Юнайтед Дийн Хендерсън трябваше да се намеси заради удар на Джарод Боуен. В 9' Уест Хям стигна до гол, дело на Боуен, но той бе правилно отменен заради засада.

Опитите за нещо интересно от страна на "червените дяволи" бяха блокирани от домакините, като Телес бе сред най-активни за Юнайтед. В 32' се стигна до опасна ситуация пред Хендерсyн, Боуен завъртя топката в наказателното поле, а Форналс изпревари защитата, но силният му удар с глава премина леко встрани от лявата греда.

Натискът на "чуковете" се увеличи в следващите минути, като в 35' Пабло Форналс стреля бързо от позиция в наказателното поле и преодоля вратаря, но топката се отби от лявата греда. 4 минути след това обаче нищо не спаси Юнайтед от попадение. Райс успя да освободи Соучек, който отклони отблизо топката в мрежата, оставяйки вратаря безпомощен. Минута преди края Юнайтед се опита да притесни противниковия страж, този път малко по-успешно. Марсиал се озова на добра позиция и стреля силно, но Фабиански показа класа и изби в корнер.

Второто полувреме започна доста по-добре за отбора на Солскяер, въпреки че в 52' Уест Хям стигна до греда чрез Боуен. Три минути след това Маркъс Рашфорд комбинира с Скот МакТоминей, който стреля встрани от дясната греда от границата на наказателното поле.

В 65' Юнайтед успя да стигне до изравнително попадение. Пол Погба достигна до топката на границата на наказателното поле и стреля от движение без да се двоуми. Начинът, по който намери топката, беше отличен и тя влетя право в долния десен ъгъл. Ситуацията бе прегледана от ВАР, но попадението бе зачетено. Едва няколко минути по-късно се стигна и до пълен обрат. Алек Телес центрира в наказателното поле и намери Мейсън Грийнууд, който овладя топката и я изстреля в долния ляв ъгъл, правейки резултата 1:2.

В 78' Юнайтед затвърди добрата си игра с трето попадение. Маркъс Рашфорд беше изведен от Мата, той проби в наказателното поле и нанесе страхотен удар в горния ъгъл, след като беше останал сам срещу вратаря. Това и бе последното по-интересно положение в срещата.

СЪСТАВИ

Уест Хям: Фабиански, Балбуена, Огбона, Кресуел, Коуфал, Райс, Сучек, Масуаку, Боуен, Форналс, Халер

Манчестър Юнайтед: Хендерсън, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Телеш, Мактоминей, Погба, Грийнууд, Ван де Беек, Марсиал, Кавани

За първи път от март месец насам, на стадиона ще бъдат допуснати домакински привърженици. Техният брой не трябва да надвишава 2000 души. Дейвид Мойс познава добре обстановката в Юнайтед. Той пое клуба от сър Алекс Фъргюсън, но се задържа на поста едва 9 месеца, а сега е начело на Уест Хям.

"Най-големият комплимент, който може да се каже за Оле е, че той е мениджър на най-големия клуб в света. Това само по себе си означава, че има хора, които смятат, че той се справя отлично", заяви Мойс преди двубоя. Юнайтед ще е без Фил Джоунс, който е контузен, а под въпрос е Рашфорд.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички