Алегри изключи да се завърне в Серия А, иска да се пробва в Англия


Алегри изключи да се завърне в Серия А, иска да се пробва в Англия
Снимка: Guliver/GettyImages

1083 0

Бившият наставник на Милан и Ювентус Масимилиано Алегри сподели, че би искал следващото му назначение да бъде в английската Висша лига. Алегри се раздели с Ювентус след края на сезон 2018/19, след като спечели пет поредни титли в Серия А с "бианконерите", а оттогава името му често се свързва с грандовете на Европа.

"Бих искал да изпитам Висшата лига. В Италия бях четири години в Милан и пет години в Ювентус. Трудно е отново да работя в Италия, но се надявам да го сторя в Англия. Английският футбол се развива, защото там има много чуждестранни треньори. Сега футболът там е по-тактически и сложен, но също така спазва английските традиции. Има добър баланс от духа на английския футбол и новите качества и тактически подходи на новите треньори", сподели 53-годишният Алегри в интервю за The Times.

Италианският специалист призна, че се възхищава на работата, която Юрген Клоп върши в Ливърпул. "Той се справя толкова добре, защото Ливърпул има точния баланс. Те подобряват отбора си всяка година. Ливърпул има играчи, които са много бързи, технични, силни физически, но имат и характер", коментира Алегри. А с кой английски тим бе свързван преди време - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички