Феновете в Англия с маски по време на мачовете през уикенда


Феновете в Англия с маски по време на мачовете през уикенда
Снимка: Getty Images/Guliver

1337 0

В навечерието на уикенда, който ще бъде отбелязан с връщането на зрители по трибуните, клубовете от Висшата лига решиха да задължат феновете да носят маски по време на целия си престой на стадиона.

Както е известно, мачовете в английското първенство се играят без зрители от месец март. През ноември обаче британските власти разрешиха да бъдат открити частично някои стадиони, стартирайки от 2 декември. Според Sky Sports, протоколите за връщането на публиката по трибуните се обсъждат от септември и най-накрая са били подписани от клубовете.

Решено е запалянковците да носят маски по време на целия мач и докато са на стадиона. Клубовете не поощряват скандиранията и песните, но забрана за тях няма, за разлика от ръкостискането и прегръщането. На входа всеки фен трябва да показва билет с неговото име и удостоверение за самоличност. На всички запалянковци също така ще им бъде мерена температурата на влизане. Клубовете се надяват, че толкова строги мерки ще допринесат за увеличаване на лимита на броя на зрители - в момента той е 2 000. А кой двубой от Висшата лига бе отложен заради случаи на коронавирус - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички