Манчестър Юнайтед възкръсна, но взе само точка от Лийдс у дома на "Олд Трафорд"


Манчестър Юнайтед възкръсна, но взе само точка от Лийдс у дома на "Олд Трафорд"
Снимка: Getty Images

1573 0

Манчестър Юнайтед и Лийдс не успяха да се победят в мач от Висшата лига на "Олд Трафорд". Момчетата на Ерик тен Хаг успяха да наваксат два гола пасив и бяха близо до победата, но трябваше да се поздравят само с точка.

Гостите от Лийдс започнаха срещата с гол от съблекалнята. Уилфред Ньонто успя да открие резултата само след минута игра с прецизен удар в долния ляв ъгъл. Последваха няколко пропуска на "дяволите" - Алехандро Гарначо и Марсел Забицер се разминаха с гола. Краят на първото полувреме се проточи, тъй като Лийдс имаше претенции за дузпа за нарушение срещу Крисенсио Самървил, такава обаче не бе отсъдена след намеса на ВАР.

Втората част стартира ужасяващо за "дяволите". В опита си да изчисти подаване Рафаел Варан си вкара автогол и увеличи преднината на гостите на 2:0. Маркъс Рашфорд обаче върна домакините в мача с гол в 62'. Британецът засече кълбото от близка дистанция и вкара след подаване на Диого Далот. Осем минути по-късно резервата Джейдън Санчо изравни след добавка, без да остави шанс на Мелие за реакция.

В 78-ата минута Илан Мелие трябваше да се намесва, предотвратявайки удар с глава на Рафаел Варан. Няколко минути по-късно пък Бруно Фернандеш можеше да вкара, но ударът му мина над гредата. В добавеното време на мача Мелие направи още едно ключово спасяване след мощен удар по земя на Фред.

С равенството днес Юнайтед остава на третата позиция с актив от 43 точки, а Лийдс вече е 16-ти с 19 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички