Манчестър Юнайтед влиза в "шампионския сезон" на Жозе Моуриньо


Манчестър Юнайтед влиза в "шампионския сезон" на Жозе Моуриньо
Снимка: Guliver/GettyImages

1722 0

Английската Висша лига се подновява днес с дербито между Арсенал и Лестър, но един от най-интересните въпроси преди старта на сезона е какво ще направи Жозе Моуриньо във втория си сезон, начело на Манчестър Юнайтед.

Представянето на "червените дяволи" през миналата кампания може да бъде заклеймено като "посредствено", независимо че отборът спечели Лига Европа. 20-кратният английски първенец имаше исторически лесен път към европейския трофей, докато в Премиър лийг възпитаниците на Жозе Моуриньо завършиха едва на 6-о място. Евро успехът беше гарниран с Купата на Лигата, но подобно представяне на Специалния и компания през сезон 2017/18 е недопостимо - и за феновете, и за ръководството на отбора. Но за Манчестър Юнайтед има добра новина - това ще е вторият сезон на Моуриньо начело на отбора.

От момента, в който стана треньор на Порто, португалският специалист няма загубена титла във втория си сезон начело на който и да е клуб. Традицията започна именно в Португалия, а после беше продължена в Челси, Интер и дори Реал Мадрид, където спечели срещу мениджър, срещу когото ще се изправи и през този сезон - Хосеп Гуардиола. Постижението на Моу продължи и по време на втория му период с Челси, така че до момент Специалния е 5 от 5 във вторите си сезони, които спокойно можем да наречем "шампионски".

Сега обаче мисията му изглежда много, много трудна. Срещу себе си той има действащия шампион Челси на Антонио Конте, Манчестър Сити, който направи страхотна селекция и основната цел е титла във Висшата лига, Арсенал, който ще заложи всичко на първенството, все по-добре смазаната машина на Юрген Клоп, а и да не забравяме силно представящия се през последните два сезона Тотнъм. Конкуренцията е изумителна, но през сезон 2011/12 той спря страшилището Барселона на Гуардиола - отбор, признат за може би най-добрия в историята. Защо традицията да не продължи, макар и в условията на най-тежка конкуренция, каквато предоставя Висшата лига?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички