Арсенал - Лестър: Какво да очакваме на старта на Висшата лига


Арсенал - Лестър: Какво да очакваме на старта на Висшата лига
Снимка: Gulliver/GettyImages

1276 0

За първи път от 25 години, от както съществува Висшата лига, мачовете ще стартират в петък. На старта на Премиършип Арсенал посреща Лестър на "Емирейтс".

През миналия сезон "лисиците" завършиха едва 12-ти, след като година по-рано изненадващо вдигнаха титлата на Острова. Арсенал от своя страна, за първи път от както Арсен Венгер е начело на тима, не успя да се класира за Шампионска лига.

През това лято момчетата на Арсен Венгер спечелиха пет от седемте си приятелски срещи, като завоюваха International Champions Cup, Emirates Cup и Къмюнити Шийлд в неделя с упех над Челси.

Носителите на ФА Къп счупиха трансферния си рекорд през лятото, след като взеха Александре Лаказет от Лион. Освен това привлякоха Сеад Коласинац от Шалке със свободен трансфер и за момента успяват да задържат и звездите си.

Лестър стартира подготовката си с участие на Premier League Asia Trophy, където победиха Уест Бромич след дузпи, а след това претърпяха поражение с 2:1 от Ливърпул във финала. През подготовката си "лисиците" вкараха едва шест гола в седем мача, като Джейми Варди и Рияд Марез се разписаха по два пъти.

Арсен Венгер има много проблеми за решаване преди мача с Лестър. Лоран Косчелни, Алексис Санчес, Санти Касорла, Джак Уилшър и Габриел Паулиста със сигурност пропускат срещата. Франсис Коклен, Аарън Рамзи, Месут Йозил, Пер Мертезакер и Шкодран Мустафи пък са под въпрос.

Дани Дринкуотър, Ислам Слимани и Роберт Хут пък по всяка вероятност няма да играят за шампионите от сезон 2015/2016 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички