Защо голямата глава на Иско е проблем за Манчестър Юнайтед?


Защо голямата глава на Иско е проблем за Манчестър Юнайтед?
Снимка: Guliver/GettyImages

4145 0

Заглавието на статията казва всичко и, независимо дали ви се вярва, или не, това е самата истина. Незнайно защо "голямата глава" на Иско е притеснила скаутите на Манчестър Юнайтед до такава степен, че това е една от основните причини "червените дяволи" да не го привлекат през 2013 година.

В края на ерата "Сър Алекс Фъргюсън на Олд Трафорд" скаути на отбора са пратени в Малага, за да преценят дали отборът трябва да вземе изгряващата испанска звезда. По това време цяла Европа се интересува от Иско, включително и Реал Мадрид, който в крайна сметка го взе през лятото на 2013 година.

Един от главните скаути на "червените дяволи" е оценил качествата на звездата на "кралете", като според ESPN в дописката му е било описано, че има прекалено голяма глава за тялото си.

"Добър е, но не е особено бърз, а освен това главата му е твърде голяма за тялото му" - това са били част от думите, с които е описан Иско. Именно този доклад отказва английският гранд от идеята да вземе Иско в състава си. По време на финала за Суперкупата на Европа обаче плеймейкърът беше безспорно най-добрият играч на терена, показа достатъчно добра скорост, за да разпилее защитата на Юнайтед, а освен това вкара и гол.

Това далеч не е единственият случай, в който скаутите на Манчестър Юнайтед бъркат в оценката си за играч от Ла Лига. Преди години оценителите на талант в клуба са били категорично против привличането на Фернандо Торес, докато той играеше за Атлетико (Мадрид). Според тях, той не притежавал нужната класа, за да се впише на "Олд Трафорд", а и като цяло в английския футбол. Той бележеше за удоволствие с екипа на Ливърпул, а впоследствие стана и най-скъпият вътрешен трансфер в историята на Висшата лига - 50 милиона паунда в Челси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички