Манчестър Юнайтед удължи договора на Дийн Хендерсън


Манчестър Юнайтед удължи договора на Дийн Хендерсън
Снимка: Getty Images/Guliver

2258 0

Отборът на Манчестър Юнайтед съобщи, че вратарят Дийн Хендерсън е подписал нов договор с клуба, с който той ще остане част от тима на „червените дяволи“ до юни 2025-та година. През изминалия сезон английският страж изкара едногодишен период под наем в тима на Шефилд Юнайтед и впечатли с изявите си.

Хендерсън е продукт на школата на Манчестър Юнайтед и е в клуба от 14-годишен. През изминалия сезон вратарят записа 13 сухи мрежи във Висшата лига и бе номиниран за наградата за най-добър млад играч за кампанията. „Пътят, който изминах през последните 5 години беше фантастичен за моето развитие и периодът ми под наем в Шефилд Юнайтед беше част от това. Вратарският отдел в Манчестър Юнайтед е отличен, имат трима вратари на много високо ниво, които са постигнали толкова много във футбола и нямам търпение да работя с групата. Доверието към мен, което мениджърът и клубът показват с този нов договор, означава много за мен и аз ще продължа да се развивам като вратар“, заяви Дийн Хендерсън пред клубния сайт на Манчестър Юнайтед.

Вратарят бе повикан от селекционера на Англия Гарет Саутгейт за предстоящите мачове на „Трите лъва“ през септември. В Манчестър Юнайтед пък Дийн Хендерсън ще трябва да се бори за титулярното си място с Давид Де Хеа и Серхио Ромеро. А ето кой млад футболен талант е силно желан от Манчестър Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички