Манчестър Юнайтед се възползва от финансовите проблеми на Атлетико


Манчестър Юнайтед се възползва от финансовите проблеми на Атлетико
Снимка: Getty Images/Guliver

3567 0

Финансовите проблеми, които тимът на Атлетико Мадрид изпитва заради пандемията от коронавирус, могат да се окажат добри новини за Манчестър Юнайтед. Причината е, че „дюшекчиите“ могат да бъдат принудени да приемат офертата от 75 милиона евро от „червените дяволи“ за Саул Нигес.

Според ‘Marca’ и ‘Cadena Cope’ Испанската футболна асоциация смята да присъди местата в Шампионската лига през следващия сезон на първите четири тима във временното класиране – Барселона, Реал Мадрид, Севиля и Реал Сосиедад. Това би означавало, че „рохибланкос“ ще трябва да играят в Лига Европа през следващата година, което значително би намалило приходите им. Според ‘Diario AS’ Юнайтед подготвят оферта от 80 милиона евро за Саул Нигес.

Халфът има договор на „Уанда Метрополитано“ до 2026-та година и освобождаваща клауза на стойност 150 милиона евро, но ако Атлетико бъдат притиснати до стената, ще се наложи те да приемат и оферта за половината от тази сума. На „Олд Трафорд“ считат Саул за дългосрочен заместник на Пол Погба, който се очаква да напусне тима през лятото. А ето от кой играч се отказаха "червените дяволи".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички