Легенда на Юнайтед: Не вярвам първенствата да се доиграят


Легенда на Юнайтед: Не вярвам първенствата да се доиграят
Снимка: Getty Images/Guliver

753 0

Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Гари Невил никак не е уверен, че сезонът във Висшата лига и евротурнирите ще бъде завършен заради пандемията от COVID-19. Вчера клубовете от елита на Англия проведоха поредна среща, на която обсъдиха план първенството да бъде подновено в началото на юни и довършено за пет седмици, докато УЕФА планира да проведе оставащите мачове от евротурнирите в различен формат през август. Невил, който е съсобственик на тима от Лига 2 Олдъм Атлетик, не е убеден, че тези идеи ще сработят.

"Преди пет-шест седмици бях 99 процента сигурен, че всички турнири и първенства ще бъдат завършени този сезон, евентуално при закрити врати. Като участник в дискусиите между собствениците в Лига 2 разбрах колко сложно е това и какви предизвикателства има пред клубовете във връзка с договорите. Също така, ако започнем зад закрити врати и някой играч се зарази, тогава пак всички контактни футболисти трябва да бъдат поставени под карантина. Истината е, че не съм уверен, че сезонът ще бъде завършен", коментира анализаторът на Sky Sports.

Невил също така изрази недоволството си от липсата на достатъчно информация за феновете относно ситуацията. "Оставам с впечатлението, че отговорните лица са в задънена улица. Къде са собствениците на клубове и директорите? Имам пълна липса на информация. Към момента всичко са само спекулации. Би било хубаво да се даде повече информация какви конкретно са трудностите. Дори да не се знае как те ще бъдат преодолени, поне да има комуникация", допълни той. А коя е най-възможната дата към този момент за подновяването на Висшата лига - вижте в материал.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


Хулиган, който пасе говеда: Детството на Олександър Усик

Украинецът Олександър Усик е имал бурно детство, което не е изненадващо за един боксьор. Самият той е цитиран...

Реклама

Най-четени новини


виж всички