Манчестър Юнайтед с рекорд през този сезон за последните 7 години, който извежда тима до върха във Висшата лига


Манчестър Юнайтед с рекорд през този сезон за последните 7 години, който извежда тима до върха във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1622 0

Манчестър Юнайтед се представи отлично през сезон 2020/21 в английската Висша лига и за първи път от ерата на сър Алекс Фъргюсън "червените дяволи" оглавяват временното класиране на този етап от сезона. Отборът е с две точки повече от градския съперник Манчестър Сити, който обаче е и с мач по-малко.

Една от ключовите причини за този успех се крие в характера, който демонстрират футболистите на Оле Гунар Солскяер. Оказва се, че тимът е спечелил цели 21 точки от губеща позиция до момента през кампанията, което е повече от показателите в този аспект, на който и да е друг тим в Англия.

Нещо повече, за последните 7 сезона никой не е демонстрирал подобен брой спечелени точки от губеща позиция. За тази кампания Ливърпул е най-близо до Юнайтед по този показател, но с над 2 пъти по-малко - 10 пункта. Трети е Лестър с 8, следван от Челси със 7.

Прави впечатление и че Манчестър Юнайтед на Оле Гунар Солскяер през този сезон печели голяма част от мачовете си с минимална преднина, което води до това, че отборът е с по-лоша голова разлика от следващите 4 отбора в класирането - Манчестър Сити, Лестър, Ливърпул и Тотнъм.

А Солскяер призна кой играч не е доволен в отбора и го сравни със себе си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички