Манчестър Юнайтед с нова загуба като домакин във Висшата лига, този път от Арсенал


Манчестър Юнайтед с нова загуба като домакин във Висшата лига, този път от Арсенал
Снимка: Getty Images/Guliver

3882 0

Арсенал победи с минималното 1:0 Манчестър Юнайтед в дербито от кръга в английската Висша лига. Така "червените дяволи" не успяват да победят в четвърти мач, в който са домакин, от новия сезон.

Двата тима изиграха равностоен мач, като ключово за успеха на "артилеристите" се оказа действие на Пол Погба в средата на второто полувреме. Тогава той направи безсмислен фаул срещу Бейерин в наказателното си поле, което даде възможност на Обамеянг да се разпише от дузпа.

За Юнайтед предстои гостуване на Башакшехир от груповата фаза на Шампионска лига в сряда (4 ноември), а след само 3 дни в събота (7 ноември) - ново гостуване, този път на Евертън. Арсенал пък приема Молде в групите на Лига Европа в четвъртък (5 ноември) и отново е домакин 3 дни по-късно - срещу Астън Вила (8 ноември).

СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Магуайър, Линдельоф, Шоу, Мактоминей, Фред, Погба, Фернандеш, Грийнууд, Рашфорд

Арсенал: Лено, Холдинг, Габриел, Тиърни, Бейерин, Партей, Елнени, Сака, Уилиям, Уаказет, Обамеянг

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на втората част и двата тима имаха страхотни възможности да поведат в резултата. Първо Обамеянг стреля от удобна позиция, но изстрелът му мина покрай страничния стълб, а няколко минути след това Магуайър засече центриране от пряк свободен удар, но отново топката не попадна в очертанията на вратата.

В средата на второто полувреме Пол Погба се отчете с много необмислена намеса, като бръкна отзад срещу Бейерн в наказателното поле и не успя да играе с топката, като същевременно застъпи бранителя. Бе отсъдена заслужена дузпа, а с изпълнението се нае Обаменг, който не сбърка - 69' 0:1!

Малко след 70-ата минута Габриел от гостите трябваше да бъде изгонен с втори жълт картон и съответно червен. Той бе преодолян по превъзходен начин от Мейсън Грийнууд, след което го фаулира отзад, преди да нахлуе в наказателното поле на Арсенал. Съдията отсъди нарушение, но не изгони бранителя на "артилеристите".

В 85-ата минута Арсенал извади късмет, тъй като центриране на Ван де Беек се отклони в крака на Елнени, оттам в главата на Лено, а накрая срещна и страничния стълб.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Арсенал започна по-добре двубоя и в 14-ата минута Обамеянг бе на милиметри от попадението. Бейерин центрира премерно отдясно към своя съотборник, който обаче закъсня една идея с включването си и не успя да достигна подаването.

В 22-рата минута Рашфорд намери по страхотен начин Грийнууд, който опита да стреля от малък ъгъл, но Лено се справи. Последва ъглов удар, но след неговото изпълнение не се стигна до нищо по-опасно за "артилеристите".

В 39-ата минута се стигна и до най-чистото положение в двубоя до момента. Уилиям проби добре и стреля от далечно разстояние, но ударът му се отби в горната греда над Де Хеа и излезе в аут.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

За първи път от сезон 1972/73 Манчестър Юнайтед не спечели първите си три домакинства в лигата. Ако прибавим и показателите от миналата кампания, то "червените дяволи" нямат победа у дома вече 5 поредни двубоя от Висшата лига.

Все пак, само преди дни на "Олд Трафорд" силният немски тим на РБ Лайпциг получи цели 5 попадения, което трябва да послужи като предупреждение за Арсенал. И двата тима не започнаха по мечтания начин сезона, като Юнайтед има 7 точки от 5 мача, а Арсенал - 9 точки от 6 двубоя.

В исторически план "червените дяволи" имат 75 победи над "топчиите", 62 на брой са тези за "артилеристите", докато при 45 от случаите двата тима са завършвали при равен резултат. Головете за Юнайтед в съперничеството са 272, а тези за Арсенал - 247. И Оле Гунар Солскяер, и Микел Артета ще търсят победата в този двубой, като според букмейкърите - Юнайтед е фаворит.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички