Артета посочи кое е най-силното оръжие на Манчестър Юнайтед


Артета посочи кое е най-силното оръжие на Манчестър Юнайтед
Снимка: Gulliver/GettyImages

1314 0

Мениджърът на Арсенал Микел Артета посочи голямото оръжие на  Манчестър Юнайтед и според него това са нападателите на тима, които си взаимодействат много добре. Двата отбора ще се изправят един срещу друг в неделя. Юнайтед е непобеден в последните си 13 домакински мача срещу Арсенал във Висшата лига.

Тримата в атака за „червените дяволи“ – Маркъс Рашфорд, Антони Марсиал и Мейсън Грийнууд комбинираха за 62 гола във всички турнири през изминалия сезон и мениджърът на тима Оле Гунар Солскяр подсили нападението, подписвайки с уругвайския стрелец Единсон Кавани миналия месец. Предвид присъствието на Даниел Джеймс и Одион Игало, Артета заяви, че Юнайтед имат опциите да променят стила си.

"Те създават много добри взаимодействия и са много различни. Разбирателството им на терена е на много високо ниво. Това се вижда съвсем ясно. От карантината насам, Оле успя да подобри това много – беше видимо в края на миналия сезон, броят и типът голове, които те отбелязаха. Те са заплаха. Могат да играят две или три различни формации…те променят някои неща заради съперниците заради качеството на футболистите, с които разполагат, и понякога за да променят динамиката в определени моменти. Трябва да сме готови за това, защото те разполагат с адаптивност, имат голям състав и в предни позиции имат много опции да правят различни неща", заяви Артета. А как той коментира положението на Месут Йозил и защо не разчита на него - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички