Манчестър Юнайтед разби Норич и се върна на победния път


Манчестър Юнайтед разби Норич и се върна на победния път
Снимка: Gulliver/GettyImages

2146 0

Отборът на Манчестър Юнайтед не допусна изненада при домакинството си на последния Норич в мач от 22-рия кръг на Премиър лийг. „Червените дяволи“ записаха категорична победа с 4:0 срещу „канарчетата“. Маркъс Рашфорд откри резултата през първото полувреме, а в началото на втората част Юнайтед нанесе решителния си удар след втори гол на Рашфорд от дузпа и попадение на Антони Марсиал. В заключителните минути влезналият като резерва Мейсън Грийнууд също добави едно попадение.

Манчестър Юнайтед започна по-активно двубоя. В 17-тата минута Антони Марсиал навлезе в наказателното поле на Норич и падна след съприкосновение с Грант Ханли. Съдията не отсъди дузпа и играта продължи с ъглов удар. Натискът на „червените дяволи“ даде резултат и те стигнаха до откриващо попадение в 28-мата минута. Хуан Мата направи хубав пробив отдясно и центрира топката към наказателното поле, където непокритият Рашфорд направи резултата 1:0! След гола домакините продължиха да атакуват, но в края на първата част гостите от Норич имаха шанс да стигнат до изравнителен гол. Емилиано Буендия намери Тод Кантуел, който стреля, но Давид Де Хеа спаси по брилянтен начин.

Второто полувреме започна по отличен начин за „червените дяволи“. В 51-вата минута Брендън Уилямс бе изведен от Маркъс Рашфорд и Тим Крул събори младия бек в наказателното поле, принуждавайки Антъни Тейлър да отсъди бялата точка. Рашфорд застана зад топката и не сбърка за 2:0! Две минути след попадението играчите на Солскяер решиха всичко в двубоя. След късо изпълнение на ъглов удар топката стигна до Хуан Мата, който центрира в наказателното поле и топката бе засечена с глава от Антони Марсиал – 3:0! Малко след това младият Брендън Уилямс се отчете с грандиозен пропуск пред вратата на Крул. В средата на втората част в игра за Юнайтед се появи и Мейсън Грийнууд. В 76-тата минута именно Грийнууд бе точен във вратата на Норич и направи резултата 4:0!

С успеха Манчестър Юнайтед се завръща на 5-тата позиция във временното класиране. „Червените дяволи“ изпреварват Шефилд Юнайтед и събират актив от 34 точки, като продължават да са на 5 пункта от 4-тия Челси. Норич остават на последното място с 14 точки, като „канарчетата“ са на 7 точки от спасението.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички