Манчестър Юнайтед премина през Гранада с изключителна увереност


Манчестър Юнайтед премина през Гранада с изключителна увереност
Снимка: Gulliver/Getty images

1152 0

Манчестър Юнайтед елиминира с лекота в Лига Европа испанския представител Гранада, след като с общ резултат 4:0 английският клуб надделя над съперника. В реванша от четвъртфиналната фаза „червените дяволи” победиха с 2:0 след гол на Единсон Кавани в шестата, а в последната минута Вайехо от гостите си вкара автогол, за да оформи крайния резултат на „Олд Трафорд”. Лошата новина за Оле Гунар Солскяер от този мач е, че Пол Погба си натрупа пет жълти картона в надпреварата и ще пропусне първия полуфинален мач от надпреварата.

Ман Юнайтед наложи превес с играта си още с първите минути и след пет минути Кавани пропусна добро положение да изведе Грийнууд в полето на Гранада. Миг по-късно обаче домакините откриха резултата, а точен бе именно Кавани. Той бе намерен след асистенция на Погба и с хубав удар от въздуха матира Руи Силва – 1:0.

Последва възможност за гостите на Янхел Ерера, който повтори опита си, но Де Хеа не се намеси. Капитанът на Юнайтед в този мач Погба можеше да бъде изгонен за грубо нарушение срещу Херман, но реферът Ищван Ковач не го стори. Жълтият картон на Погба го вади за първия полуфинален мач от надпреварата.

След 33 минути игра Матич видя с пас Фернандеш, а плеймейкърът стреля от въздуха, но над напречната греда.

Със старта на втората част Гранада можеше да изравни резултата, ала ударът на Молина с глава не затрудни Де Хеа, въпреки рикошета в тялото на Уан-Бисака. В ответната атака Фернандеш намери Грийнууд, който стреля с глава, но Силва спаси.

В 66-ата гостите отново имаха шанс да изравнят след фаул, но опитът на Херман бе далеч от нужната класа, за да затрудни Де Хеа.

20 по-късно се наложи на вратарят на „червените дяволи” да се намесва решително след удар на Виктор Диас. В последните минути на мача Телеш центрира за Мата, но испанецът не успя да накаже сънародниците си, но това направи Сесар Вайехо, който си наниза автогол за 2:0 в последната минута на мача. А с кой отбор ще играе Юнайтед на полуфиналите, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички