Манчестър Юнайтед получи заветното "да" от мечтания мениджър!


Манчестър Юнайтед получи заветното "да" от мечтания мениджър!
Снимка: Getty Images/Guliver

11945 0

Ерик тен Хаг се съгласи да стане мениджър на Манчестър Юнайтед, съобщават водещите медии на Острова. The Times информира, че след допълнителни разговори с ръководството на Юнайтед 52-годишният старши треньор на Аякс е договорил сделка, която ще включва той да замени Ралф Рангник в края на сезона.

Тен Хаг, който е готов да подпише четиригодишен договор с Юнайтед, може да бъде обявен за следващия мениджър на клуба преди края на април. При условие, че няма изненади в последната минута и той подпише договора си, Тен Хаг ще стане петият мениджър след ерата на сър Алекс Фъргюсън.

Какво искаше Тен Хаг от Манчестър Юнайтед

Тен Хаг искаше гаранции за участието си в решенията за трансферите, преди да се ангажира с работата на "Олд Трафорд". Германският клуб РБ Лайпциг също имаше интерес да направи Тен Хаг свой мениджър, но вместо това той избра Юнайтед.

Аякс може да не се съгласи с обявяването на новината за Тен Хаг преди да приключи вътрешният им сезон. Тимът играе с ПСВ Айндховен на финала за Купата на Нидерландия в неделя и участват в битка със същия клуб за титлата в Ередивизи. 

Любимец на "Олд Трафорд" влиза в щаба на Тен Хаг

Аякс може да получи до 4 милиона паунда като компенсация за Тен Хаг. Тен Хаг иска да доведе Мичъл ван дер Гааг, негов помощник в Аякс, със себе си в Юнайтед. Той също така обмисля възможността да добави бившия нападател на Юнайтед Робин ван Перси към екипа си.

Рангник е начело на Юнайтед временно от ноември миналата година след уволнението на Оле Гунар Солскяер. Юнайтед обаче не успя да се подобри под ръководството на германеца и изглежда много вероятно да не успее да се класира за Шампионска лига. "Дяволите" са седми във Висшата лига, на четири точки зад четвъртия Тотнъм Хотспър.

Маурисио Почетино, старши треньорът на Пари Сен Жермен, беше първият фаворит за позицията на мениджър, но след като проведоха разговори с Тен Хаг, Юнайтед избра него вместо аржентинеца.

Тен Хаг впечатли официалните лица на Юнайтед с визията си за клуба по време на първото си интервю. Той е напът да спечели трета титла на Холандия за пет години. Той също така изведе Аякс до полуфиналите на Шампионска лига преди три години, където загубиха от "шпорите" на Почетино.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички