Манчестър Юнайтед отказа Астън Вила от "налудничавата мечта" топ 4 (ВИДЕО)


Манчестър Юнайтед отказа Астън Вила от "налудничавата мечта" топ 4 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3207 0

Манчестър Юнайтед надделя с минималното 1:0 над Астън Вила във Висшата лига и по този начин грабна така важните три точки. В герой за "червените дяволи" се превърна Бруно Фернандеш, който се възползва от грешка на Емилиано Мартинес.

Стражът постави топката на пътя му, след като преди това спас удар на Маркъс Рашфорд, който обаче не бе особено силен и труден. Португалецът се ориентира по-бързо от противниковите футболисти и донесе успеха за тима си.

С успеха Юнайтед събра 63 точки на 4-то място и остава на два пункта от третия Нюкасъл, който е с мач повече. Астън Вила пък видя мечтите си за място в топ 4 разбити, след като "виланите" остават 6-и с 54 точки, но и цели два мача повече от Юнайтед.

Това бе първа победа за Юнайтед от два мача насам срещу този съперник в първенството. Последният им дуел бе за "виланите", а предният завърши наравно. В следващия кръг Юнайтед гостува на Брайтън, а Астън Вила - на Уулвърхемптън.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 8-ата минута Маркъс Рашфорд бе изведен зад противниковата отбрана и се озова сам срещу Мартинес. Английският нападател стреля с малко покрай страничния стълб, но впоследствие бе вдигнат и флаг за засада.

Няколко минути след това Рашфорд отново се откъсна зад опонентите, този път в наказателното поле. И отново се озова сам срещу Мартинес, макар и от по-неудобна ситуация. Този път обаче световният шампион с Аржентина спаси, като излезе навреме да скъси разстоянието.

Секунди след това ново дълго подаване към Рашфорд принуди Мартинес да излиза извън наказателното си поле. Той сбърка с отиграването, но домакините не съумяха да се възползват от опразнената врата.

Малко след това и Забитцер пропусна от чудесна позиция в наказателното поле, стреляйки над вратата.

В 28-ата минута поредно дълго подаване зад гърба на гостите създаде проблеми, а ситуацията завърши с Каземиро, който шутира в гредата.

39' - 1:0! Каземиро изведе с глава Рашфорд, който напредна и стреля слабо, но достатъчно прецизно, че да затрудни Емилиано Мартинес. Вратарят изби настрани, като не се намеси по възможно най-добрия начин. Топката бе застигната от Бруно Фернандеш, която я прати в мрежата отблизо от малък ъгъл.

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През второто полувреме първата ситуация за гол бе в полза на гостите. Ашли Йънг напредна с топка в крака и центрира към Оли Уоткинс, който се бе вклинил между Виктор Линдельоф и Диого Далот. Шведът се намеси и отклони с глава току преди нападателят да налети на топката.

В 62-рата минута Рашфорд отново бе изведен с подаване зад противниковата отбранаа. Нападателят обаче стреля слабо във вратаря.

10-ина минути след това Каземиро стреля от движение с по-слабия си ляв крак от средна дистанция, а топката мина много близо до страничния стълб.

В 78-ата минута Фред комбинира отлично с включилия се на скорост в наказателното поле Фернандеш. Португалецът опита веднага да свие към свой съотборник в наказателното поле, но пасът не бе успешен.

В 81-вата минута гостите стигнаха до страхотна възможност за гол. Дъглас Луис на два пъти стреля от около зоната за изпълнение на дузпи. И при двата случая ударът бе блокиран от бранител, а при втория случай това стори Линдельоф от самата голлиния. Впоследствие бе отсъдена засада.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Футболистите на Ерик тен Хаг се намират на 4-тото място с 60 точки (от 31 мача), докато Нюкасъл го измести и вече е 3-ти с 62 пункта (от 32 мача). Астън Вила пък е 6-и с равен брой точки с 5-ия Тотнъм - 54, но и двата тима са с по 33 изиграни двубоя.

Манчестър Юнайтед ще бъде без Гарначо, Хийтън, Джоунс, Мартинес, Варан, Ван де Беек и Грийнууд, докато Магуайър и Мактоминей са под въпрос. Камара и Стир пък ще отсъстват за Астъв Вила.

В последните три официални двубоя между двата тима те са си разменили по една победа и веднъж са завършили наравно. Във всеки от случаите се е стигало до гол/гол (общо 14 попадения в трите мача). Все пак трябва да се отбележи, че "червените дяволи" са без победа във Висшата лига срещу този съперник в два поредни мача, тъй като успехът им срещу Астън Вила дойде за Купата на Лигата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички