Манчестър Юнайтед оцеля и победи Брайтън, "чайките" с цели 5 удара в гредите


Манчестър Юнайтед оцеля и победи Брайтън, "чайките" с цели 5 удара в гредите
Снимка: Getty Images/Guliver

1970 0

Манчестър Юнайтед победи изключително трудно като гост Брайтън с 3:2 в мач от 3-ия кръг на английската Висша лига. "Червените дяволи" бяха надиграни от "чайките", които дори нацелиха гредите около Давид де Хеа цели 5 пъти, а освен това се отличиха и с редица сериозни пропуски.

Огромен късмет обаче за гостите. Освен гредите и факта, че бяха надиграни, те получиха гол в последните секунди на двубоя и резултата стана 2:2. Буквално веднага след това, при вече изтекло продължение от 5 минути, отборът получи правото да изпълни дузпа след игра с ръка на Мапей, като именно тя донесе и победата.

Юнайтед започна по-късно сезона заради удължена почивка покрай участието в Лига Европа от миналата кампания, така че това бе втората среща за момчетата на Оле Гунар Солскяер, които започнаха с изненадваща загуба от Кристъл Палас.

Още от самото начало домакините от Брайтън заиграха по-добре, като поведоха в 40-ата минута след точно изпълнена дузпа на Нийл Мапей. Нарушението бе отсъдено заради фаул на Бруно Фернандеш в собственото му наказателно поле. 

Манчестър Юнайтед изравни с първата си възможност в срещата. Дънк си вкара автогол след статично положение и натиск от Магуайър, който така или иначе щеше да засече топката. В 55-ата минута Маркъс Рашфорд получи на центъра, напредна и достигна до противниковото наказателно поле, където се подигра със защитниците и разстреля стража.

Так се стигна и до продължението на двубоя, където първо Брайтън изравни чрез Сони Марч точно, когато добавеното време изтичаше, а момент след това Юнайтед стигна до ъглов удар. След неговото изпълнение се стигна до удар на Магуайър, който се отклони в ръката на Мапей. Последва дузпа, реализирана от Фернандеш.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички