Манчестър Юнайтед нашамари клетия Евертън, зрелищен гол помогна да влязат в топ 6


Манчестър Юнайтед нашамари клетия Евертън, зрелищен гол помогна да влязат в топ 6
Снимка: Getty Images

2641 0

Манчестър Юнайтед победи Евертън с 3:0 в мач от 13-ия кръг на Висшата лига. За да постигне тимът най-убедителната си победа дотук в първенството със своите голове помогнаха Алехандро Гарначо, Маркъс Рашфорд и Антони Марсиал.

19-годишният Гарначо изведе "червените дяволи" напред още в третата минута със страхотно попадение. При бърза атака на "червените дяволи" Диого Далот центрира отдясно в наказателното поле, а испанецът засече с брилянтна задна ножица и прати топката във вратата на Джордан Пикфорд.

Вторият гол във вратата на изстрадалия съперник беше от дузпа. В 52-ата минута Антони Марсиал падна в наказателното поле след съприкосновение със съперников играч. Първоначално съдията не видя нищо нередно и дори даде жълт картон на французина. После обаче ситуацията бе разгледана с ВАР и бе посочена бялата точка пред вратата на Пикфорд.

С изпълнението се зае Маркъс Рашфорд, който стреля неспасяемо в горния ляв ъгъл на "карамелите" за 2:0. 15 минути преди края на редовното време Юнайтед удари третия "шамар" на домакините. Бруно Фернандеш предостави топката на Марсиал в наказателното поле и с изстрел по земя той я прати в долния десен ъгъл на Пикфорд (3:0).

В 78' Евертън можеше да върне едно попадение, но Виталий Миколенко нацели напречната греда. Дълбоко в добавеното време домакините отново се разминаха с попадение - Джак Харисън стреля след корнер, но чудесна намеса на защитата на Юнайтед предотврати намаляването на резултата.

С успеха тимът на Ерик тен Хаг се качи с 2 места в класирането и влезе в топ 6, имайки 24 точки в актива си. "Карамелите" са на предпоследното, 19-о, място с едва 4 пункта. Това е трета поредна победа на гранда от Манчестър в шампионата (след шамара от Манчестър Сити, 0:3) и най-убедителната им в него до тази вечер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички