Тен Хаг за сгъстения график: Играчите минаха границата на това, с което могат да се справят


Тен Хаг за сгъстения график: Играчите минаха границата на това, с което могат да се справят
Снимка: Getty Images

1206 0

Мениджърът на Манчестър Юнайтед - Ерик тен Хаг, заяви, че според него сгъстеният график в Англия е повлиял на факта, че в клуба има много контузени футболисти.

Към момента шестима от "червените дяволи" са в лазарета" Каземиро, Лисандро Мартинес, Мейсън Маунт, Джони Еванс, Кристиан Ериксен и Амад Диало. Расмус Хойлунд и Тирел Маласия са под въпрос, а Люк Шоу е възстановен от травма, но не е играл август.

"Миналата година изиграхме най-много мачове сред всички клубове в Европа, в този странен сезон със световното първенство по средата. Всички треньори се оплакваха от програмата, но всеки сезон добавят още мачове. Вече надхвърлихме границата на това, с което играчите могат да се справят", коментира нидерландецът, цитиран от "Daily Mail".

"Има избор: или да се готвим към този график, или да отпаднем с контузии. Всеки топ играч и всеки топ отбор знаят, че трябва да търпят и да правят жертви. Ако искаш да си готов за мачовете, трябва да достигнеш определено физическо ниво, за да отговориш на стандартите, зададени от опонентите ти", допълни Тен Хаг. А според слухове почти цял отбор ще си тръгне от Юнайтед през януари и през лятото. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички