Обрат на съдбата? Легенда на Манчестър Сити е била пред трансфер в Юнайтед


Обрат на съдбата? Легенда на Манчестър Сити е била пред трансфер в Юнайтед
Снимка: Getty Images

1507 0

Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед - сър Алекс Фъргюсън, винаги е получавал това, което е искал. През 2004-а шотландският специалист е имал желанието да привлече емблематичния капитан на Манчестър Сити - Венсан Компани, но до трансфера му така и не се е стигнало.

Документ, изтекъл през 2019 година, показва, че сър Алекс Фъргюсън е искал легендата на Манчестър Сити Венсан Компани да се присъедини към Манчестър Юнайтед през 2004 година, информира "Sportskeeda".

"Червените дяволи" не успяха да спечелят Висшата лига през 2003/04, тъй като "непобедимите" на Арсенал взеха трофея. Въпреки че отборът му спечели ФА Къп през този сезон, Фъргюсън e искал значителни промени в състава преди старта на следващата кампания.

САФ постигна три от основните си трансферни цели. Габриел Хайнце от Пари Сен Жермен, Жерар Пике от Барселона и Алън Смит от Лийдс. Все пак, Юнайтед е следял Венсан Компани от Андерлехт и Филип Мексес от Оксер. Мексес премина в Рома през 2004 година, докато Компани остана в Андерлехт, преди да се премести в Хамбург.

Той акостира на "Етихад" през 2008-а и записа 360 мача във всички турнири, преди да се върне в Андерлехт през 2019 г. Централният защитник окачи обувките си през 2020-а и сега ръководи новака във Висшата лига Бърнли.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Манчестър Сити е готов на всичко, за да задържи Ерлинг Холанд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички