Манчестър Юнайтед и Арсенал ще играят в Шампионска лига при недоиграване на сезона?


Манчестър Юнайтед и Арсенал ще играят в Шампионска лига при недоиграване на сезона?
Снимка: Getty Images/Guliver

3482 0

Арсенал и Манчестър Юнайтед сензационно може да се намърдат в Шампионска лига през следващия сезон, въпреки че в момента на спирането на Висшата лига бяха извън зоната. "Червените дяволи" са на пето място, а "артилеристите" - на девето. Това може да се случи, ако сезонът не бъде подновен заради пандемията от коронавирус, твърди "The Sun".

Според таблоида, в случай на недоиграване на сезона УЕФА ще нареди на асоциациите да използват коефициентите на своите клубове, за да решат кои отбори ще играят в евротурнирите през следващата кампания. Коефициентите се определят от това как тимовете са се представяли в Европа през последните пет години.

Ако това бъде факт, в Шампионска лига следващия сезон от Англия ще играят Манчестър Сити (112), Ливърпул (99), Манчестър Юнайтед (92) и Арсенал (91). Те имат по-високи коефициенти от Лестър (22) и Челси (83), които в момента са в зона "Шампионска лига". "Сините" и "лисиците" ще трябва при такъв сценарий да играят в Лига Европа. Ако нказанието на Манчестър Сити не бъде отменено, вместо тях в най-силния клубен турнир на континента ще играе Тотнъм (85). А кога се твърди, че ще започне следващият сезон на евротурнирите вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички