Манчестър Сити загуби инфарктно срещу тима, разбил Юнайтед на старта


Манчестър Сити загуби инфарктно срещу тима, разбил Юнайтед на старта
Снимка: Getty Images

1998 0

Манчестър Сити развали серията си от 3 поредни победи, след като загуби от намиращия се в средата на таблицата Брентфорд. "Гражданите" изоставаха в резултата около половин час, след като Айвън Тони откри в 16', но Фил Фоудън изравни преди почивката. В самия край на двубоя - в 90+7', Тони изведе гостите до пълния комплект точки. 

В класирането "гражданите" заемат втората позиция, изоставайки с 2 точки от Арсенал, но имайки и мач повече. Днешните гости се изкачиха до 10-а позиция във Висшата лига, събирайки 19 спечелени точки в 15 изиграни срещи.

Резултатът в мача беше открит от гостите в 16-ата минута. Тогава Бен Мий успя да изпревари съперников защитник и с глава отигра към Айвън Тони. Той пое също с глава и успя умело да прехвърли Едерсон за 0:1 на "Етихад".

Video edited on Kapwing

В 27-ата минута изглеждаше, че футболист на Брентфорд игра с ръка в наказателното поле, но реферът не видя такъв момент. След намесата на ВАР до дузпа за "гражданите" не се стигна. Две минути по-късно ВАР отново разгледа спорна ситуация и пак решението беше, че дузпа за домакините няма.

Сити успя да изравни резултата в добавеното време на първата част. Топката достигна до позиционирания отляво Фил Фоудън, който стреля мощно и намери горния десен ъгъл на вратата на Давид Рая за 1:1.

Video edited on Kapwing

Авторът на първото попадение в мача можеше да изведе Брентфорд отново напред в 67-ата минута, но стражът на шампионите се намеси по невероятен начин. Шест минути по-късно Родри регистрира неприятен пропуск, след като Рая спаси мощния му удар от границата на наказателното поле.

Реферът на двубоя даде голямо продължение от 11 минути, а в 7-ата Брентфорд нанесе своя удар. Подаване назад от аутлинията на Джош Да Силва намери голмайстора на гостите Тони пред вратата на Сити и той не сгреши - 2:1 за отбора, унизил Манчестър Юнайтед с 4:0 във втори кръг на Висшата лига.

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички