Манчестър Сити спазари 21-годишен испанец от Андерлехт


Манчестър Сити спазари 21-годишен испанец от Андерлехт
Снимка: Getty Images

1812 0

Ръководството на Манчестър Сити е постигнало договорка с Андерлехт за трансфера на младока Серхио Гомес, обяви известният спортен журналист Фабрицио Романо!

Италианецът гарнира публикацията в социалната мрежа Туитър с марковата си реплика "Here we go", която е сигурен знак, че сделка действително ще има.

Испанецът е на 21 години и играе като ляв краен бранител, но може да действа и в по-предни позиции по левия фланг. Според наличната информация, "гражданите" ще платят между 10 и 15 милиона евро за услугите на Гомес, а подписването на договора ще се случи в следващите часове.

Твърди се, че Серхио Гомес има добри шансове веднага да попадне в първия състав на Пеп Гуаридола, а ако това все пак не се случи - ще бъде пратен под наем в тима на Жирона, който ще бъде част от Ла Лига през сезон 2022/23.

Серхио е юношески и младежки национал на Испания и за известно време е бил част от Борусия Дортмунд (3 мача за първия отбор), Уеска (68 двубоя), а в Андерлехт е натрупал 50 срещи (7 попадения и 15 голови паса) в рамките на миналия сезон 2021/22.

Вижте още: Фулъм напазарува от Уест Хям за 17.5 милиона паунда (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички