Пеп Гуардиола сравни Ерлинг Холанд с Меси и се присмя на критиците


Пеп Гуардиола сравни Ерлинг Холанд с Меси и се присмя на критиците
Снимка: Getty Images

2980 0

Мениджърът на Манчестър Сити - Холанд Гуардиола похвали новия си голмайстор Ерлинг Холанд след впечатляващия му дебют във Висшата лига. Норвежкият нападател вкара и двата гола за успеха с 2:0 срещу Уест Хем. След мача норвежецът не бе напълно доволен, защото пропусна шанс да вкара хеттрик. Именно това даде повод на Гуардиола да сравни Холанд с Лионел Меси, на когото бе треньор в Барселона.

 

" Харесва ми. Имах късмета да бъда треньор на Меси и той също беше такъв. Ако вкара два, искаше три. Ако вкара три, искаше четири. Ако вкара четири, иска пет. Големите голмайстори, големите нападатели никога не са доволни. Те винаги искат още", каза Гуардиола.

Мениджърът на Сити бе доволен и от това, че Холанд веднага се е наел с изпълнението на дузпа, след като е бил фаулиран.

" Мисля, че ако някой негов съотборник беше опитал да му вземе топката, той щеше да го удари в лицето. Сигурен съм в това и това е хубав знак", каза Гуардиола.

Той не пропусна да захапе критиците на Холанд, които му се подиграваха след пропуска срещу Ливърпул в мача за „Къмюнити Шийлд“. Гуардиола все пак допълни, че Холанд има накъде да се развива.

" Преди седмица говореха как няма да се адаптира към Висшата лига, а сега вече е сред най-добрите и е редом до Тиери Анри, Алън Шиърър и Кристиано Роналдо. Той има невероятен талант да бележи голове. Искаме да добавим още към играта му, за да бъде още по-добър, а не да е просто човек, който бележи голове", допълни Гуардиола.

Вижте още: ПСЖ, Барселона и Сити готвят тройна трансферна въртележка?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички