Ще влезе ли в затвора? Стартира делото срещу насилника Бенжамен Менди


Ще влезе ли в затвора? Стартира делото срещу насилника Бенжамен Менди
Снимка: Getty Images

2410 0

Съдебният процес срещу футболиста на Манчестър Сити и Франция Бенжамен Менди стартира. Той е обвинен в изнасилване и насилие над седем жени, което може да доведе до затвор, ако бъде признат за виновен.

28-годишният играч пристигна във Върховния съд в Честър в северозападна Англия с тъмносин костюм и вратовръзка, за да се изправи пред осем обвинения в изнасилване, едно за сексуално посегателство и едно за опит за изнасилване, във връзка със седем млади жени. Той пледира невинен през май на девет от обвиненията и невинен днес на ново обвинение в изнасилване, което все още не било представено пред съда.

Всички обвинения са се случили на домашния адрес на Менди в Престбъри, близо до Макълсфийлд, също в северозападна Англия, между октомври 2018 и август миналата година. Той е изправен пред съдебните заседатели заедно с 40-годишния съответник Луис Саха Матури, който също пледира невинен. Матури отрича осем обвинения в изнасилване и четири в сексуално посегателство, във връзка с осем млади жени. Неговите провинения датират от юли 2012 до август миналата година.

И двамата са под гаранция, като Менди е обект на това, което съдия преди окачестви като „строги“ условия, включително предаването на паспорта си. След ареста си миналия август, той първоначално бе държан в затвора Алткорс в Ливърпул, а след това зад решетките в Манчестър, преди да пуснат под гаранция през януари. Делото ще продължи 15 седмици, като наказателното преследване отваря случая си в понеделник.

А ето как Гуардиола сравни Холанд с Меси и се присмя на критиците.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички