Манчестър Сити се хвърля за хърватин, но ще стигнат ли 100 милиона?


Манчестър Сити се хвърля за хърватин, но ще стигнат ли 100 милиона?
Снимка: Getty Images

1578 0

Хърватският национал Йошко Гвардиол съвсем скоро ще се превърне в трансферна цел №1 за европейския шампион Манчестър Сити, твърди италианският специалист по трансфери Фабрицио Романо.

Гуардиола е решен да обнови частично отбраната на "гражданите", докато част от дефанзивните играчи на тима са близо до изхода. Така младият хърватин се превръща сред фаворитите за нов защитник в английския колос.

Сред водещите причини е представянето на футболиста по време на Мондиал 2022 и голямата перспектива, която има пред развитието на Гвардиол. Според Романо самият играч съвсем скоро ще се разбере с ръководството на "гражданите" за личните си условия. 

Финансовият въпрос

По този начин единствената актуална пречка пред окончателното постигане на сделката остава желанието на РБ Лайпциг да задържи контузената си суперзвезда. 21-годишният бранител преподписа през есента до 2027 г., а сега "биковете" искат над 80 милиона за правата му. 

През изминалата пролет изданията на Острова разкриха, че собствениците на Сити ще отделят 100 милиона евро за сделката, но тепърва ще стане ясно, дали в Германия ще приемат подобна сума за големия талант.

Следете всички трансфери през лятото със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички