Новият треньор на Славия Бакеро е побеждавал... Манчестър Сити в Европа (ВИДЕО)


Новият треньор на Славия Бакеро е побеждавал... Манчестър Сити в Европа (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2076 0

Легендата Хосе Мария Бакеро ще бъде новият старши треньор на Славия. Макар и успехите му като треньор да са напълно несъизмерими с тези като футблист, той може да се похвали и с някои специални мачове като наставник.

Въпреки че Бакеро не е бил треньор от 10 години и има повече победи, отколкото загуби, може да се похвали с наистина специален успех в Европа. Той е побеждавал Манчестър Сити, макар и не в дуел в Шампионска лига, а в Лига Европа.

Двата отбора попадат в една група във втория по сила европейски клубен турнир през сезон 2010/11. Първият мач между тях е в Англия и "гражданите" печелят с 3:1, а на реванша в Полша Лех Познан успява да победи - с напълно идентичен резултат (3:1).

Иняц открива резултата в онзи двубой (31'), преди Емануел Адебайор да изравни в 51-вата. В последните минути от мача обаче Арболеда (86') и Можджен (90+1') оформиха крайния резултат за една от най-големите победи на Лех Познан през този век.

"Гражданите" са ръководени от Роберто Манчини, който пуска следната 11-ка: Гивън, Лескът, Боята, Ричардс, Сабалета, Виейра, Бридж, Райт-Филипс, Джонсън, Милнър, Адебайор.

Тогава в крайна сметка групата бе спечелена от Сити, въпреки че двата отбора бяха с равен точков актив (по 11). "Гражданите" бяха с голова разлика 11:6, докато тази на поляците бе 11:8, което се оказа ключово. Ювентус пък остава трети в тази група.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички