Манчестър Сити с оферта от 94 милиона евро за защитник на Атлетико (Мадрид)


Манчестър Сити с оферта от 94 милиона евро за защитник на Атлетико (Мадрид)
Снимка: Getty Images/Guliver

1900 0

Английският гранд Манчестър Сити ще търси привличането на пореден защитник в последните години. Именно там е и слабото място на "гражданите", които са безупречни в нападение. Този път Пеп Гуардиола се е прицелил в привличането на играч на Атлетико (Мадрид).

Сити вече взе Нейтън Аке от Борнемут, а сега ще опита да осъществи още по-сериозен трансфер - 25-годишният уругваец Хосе Мария Хименес, който е ключова част от дефанзивния вал на Диего Симеоне. Според испанското издание "AS", "гражданите" вече са изпратили официална оферта към Атлети.

Тя е на стойност внушаващите 89 милиона евро, като има и още 5 допълнителни милиона евро под формата на бонуси. Така сумата може да нарасне до 94 милиона евро. Двете страни са в контакт от известно време, като от "дюшекчиите" първоначално бяха категорични, че ще се разделят със своя играч срещу сумата, посочена в откупната му клауза, а именно - 120 милион евро.

Въпреки това, предложените 94 милиона евро изглеждат никак не малко и има възможност Атлети да се раздели с Хименес. А как Челси е надцакал Ливърпул и Манчестър Сити за Тимо Вернер?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички