Манчестър Сити с 11-а поредна победа във Висшата лига, би класически Тотнъм


Манчестър Сити с 11-а поредна победа във Висшата лига, би класически Тотнъм
Снимка: Getty Images/Guliver

3822 0

Манчестър Сити записа 11-а поредна победа в английската Висша лига, след като надделя с класическото 3:0 над Тотнъм в дербито на кръга в Англия. "Гражданите" не оставиха съмнения кой е по-класният отбор и заслужено взеха 3-те точки. Точни за домакините бяха Родри от дузпа (23'), както и Гюндоган на два пъти (50' и 66'), с което продължи страхотното си представяне през сезона с поредни голове.

С успеха тимът се барикадира още повече на върха в класирането, като има 53 точки - 7 повече от втория Лестър, а дори е и с мач по-малко. Тотнъм остава 8-и с 36 пункта, но и само на 4 от топ 4.

За Манчестър Сити предстои серия от тежки мачове в рамките на следващите 10-ина дни. "Гражданите" имат три гостувания - съответно на Евертън (17 февруари) и Арсенал (21 февруари) във Висшата лига, както и на Борусия Мьонхенгладбах (24 февруари) в Шампионска лига - първи 1/8-финален мач.

Приблизително в същия период от време Тотнъм също ще има три двубоя - два срещу Волфсбергер от 1/16-финалите в Лига Европа (на 18-и и 24-и февруари), както и гостуване на Уест Хям от Висшата лига между тях (21 февруари).

СЪСТАВИ

Манчестър Сити: Едерсон, Кансело, Стоунс, Лапорт, Зинченко, Родри, Гюндоган, Силва, Стърлинг, Фодън, Жезус

Тотнъм: Лорис, Танганга, Санчес, Дайър, Дейвис, Хойберг, Ндомбеле, Ламела, Моура, Сон, Кейн

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

50' - 2:0! "Гражданите" удвоиха своя аванс в срещата. Стърлинг комбинира с Гюндоган в противниковото наказателно поле, а полузащитникът без да се бави стреля с по-слабия си ляв крак силно и отблизо. Лорис докосна топката, но не успя да отрази.

66' - 3:0! Преднината на Сити стана класическа, след като Едерсон с дълъг пас намери Гюндоган, който бе оставен 1 срещу 1 с противников бранител, направи финт и стреля прецизно, за да вкара втория си гол.

До края на двубоя Сити свали темпото и Тотнъм започна да владее топката по-често, отколкото го правеше преди, и дори стигна до няколко нелоши ситуации. Въпреки това, победителят бе ясен, а повече голове така и не паднаха.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 14-ата минута звездата на гостите Хари Кейн се нае с изпълнението на пряк свободен удар от удобна позиция. Английският нападател стреля отлично, но изстрелът му не бе в очертанията на вратата и разтресе гредата.

В 21-ата минута Хойберг фаулира Гюндоган в наказателното поле и главният съдия посочи точката за изпълнение на дузпа. Родри взе топката и си я заложи, като не сбърка и изведе своя тим напред в резултата. 23' - 1:0!

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Граждани" и "шпори" ще мерят сили в дуел, който предизвиква интерес и на треньорско равнище - Хосеп Гуардиола срещу Жозе Моуриньо. Двама от най-добрите мениджъри в света ще се надлъгват в пореден сблъсък, но този път с различни цели. Сити е в преследване на титлата във Висшата лига, където води с 50 точки - пет повече от втория Манчестър Юнайтед, който е и с мач повече. Тотнъм от своя страна се нарежда на осмо място с 36 пункта.

"Небесносините" са в серия от 10 поредни победи във Висшата лига, а освен това продължават да се борят за трофеите и в останалите турнири като ФА Къп, Карабао и Шампионска лига. Тотнъм пък беше в серия от 3 последователни загуби, но в последния кръг успя да излезе от "дупката" с победа над Уест Бромич, за да отпаднат от ФА Къп няколко дни по-късно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички