Евертън – Манчестър Сити и Лестър – Манчестър Юнайтед на 1/4-финалите за ФА Къп


Евертън – Манчестър Сити и Лестър – Манчестър Юнайтед на 1/4-финалите за ФА Къп
Снимка: Getty Images/Gulliver

876 0

Евертън ще приветства лидера във Висшата лига Манчестър Сити на „Гудисън Парк“ в четвъртфиналите на ФА Къп, докато Манчестър Юнайтед ще гостува на Лестър, отреди жребият в четвъртък вечер.

Успехът на Челси над Барнзли с 1:0 им гарантира домакинство над последния в Премиършип Шефилд Юнайтед. Втородивизионният Борнемут, който в момента търси нов постоянен мениджър, приема съседа на южното крайбрежие Саутхемптън. Евертън стигна последните осем в турнира след деветголов трилър с Тотнъм – 5:4 след победното попадение на резервата Бернард.

Сити от своя страна влязоха в историята на английския футбол, подобрявайки рекорда за последователни победи във всички турнири – 15, след успеха си над Суонзи с 3:1. Евертън все още не е играл с „гражданите“ този сезон, след като сблъсъкът на 23 декември бе отложен заради случаи на коронавирус в състава на Пеп Гуардиола. Преместеният двубой от първенството ще се изиграе на 17 февруари.

Лестър и Юнайтед играха на Боксинг Дей миналата година, когато автогол на Аксел Туанзебе в 85-та минута донесе точка за „лисиците“ при равенството 2:2 на „Кинг Пауър“. Само две точки разделят двата отбора в класирането след 23 кръга, като „червените дяволи“ са втори, а Лестър – трети. Четвъртфиналите за Купата на Футболната асоциация трябва да се проведат в уикенда на 20-21 март.

Жребий за четвъртфиналите:

Евертън – Манчестър Сити

Борнемут – Саутхемптън

Лестър – Манчестър Юнайтед

Челси – Шефилд Юнайтед

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички