Болезнената причина, поради която Върджил ван Дайк не използва фамилията си върху екипа на Ливърпул


Болезнената причина, поради която Върджил ван Дайк не използва фамилията си върху екипа на Ливърпул
Снимка: Getty Images

4081 0

Капитанът на Ливърпул - Върджил ван Дайк е един от най-добрите играчи във Висшата лига. Нидерландецът изигра сериозна роля, откакто се премести в Англия през 2015 г., като се отличи в Саутхемптън и помогна на Ливърпул да спечели редица трофеи, включително първата им титла в лигата от 30 години.

В момента защитникът е извън игра поради контузия, но когато се завърне, ще забележите, че не носи фамилията си на гърба на фланелката си. 31-годишният футболист никога не е разкривал защо е така, но след "малко" проучване медиите в Англия твърдят, че са стигнали до отговора. 

Според чичо му от страна на майка му - Стивън Фо Сиеу, Ван Дайк е изоставил второто си име поради семейна вражда:

" Баща му се раздели с майка му и трите му деца, включително Върджил. Истината е, че баща му го нямаше толкова много важни години и майка му е истинският герой на тази история. Разбира се, че братята и сестрите на Ван Дайк също са се отказали от вторите си имена. Не сваляш името на баща си от екипа си без причина и Върджил даде да се разбере много ясно как се чувства.

Рон (Ван Дайк) е добър човек, но трябва да си нещо повече, за да си добър баща. Трябва да сте до децата си. Рон се ожени отново и новата му съпруга беше много властна, така че той не виждаше много децата си.", твърди чичото на защитника пред The Sun в интервю през 2018 година

Ван Дайк не е единственият футболист, който играе само с името си на гърба на фланелката си. Бившата звезда на Тотнъм Деле Али изостави фамилията си през 2016 г., твърдейки, че не чувства връзка с нея, като сънародникът на Ван Дайк - Мемфис Депай, който се раздели официално с Барселона и премина в друг испански гранд, направи същото по семейни причини.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички