Манчестър Сити отиде до столицата, за да се върне като 1-ви във Висшата лига (ВИДЕО)


Манчестър Сити отиде до столицата, за да се върне като 1-ви във Висшата лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3561 0

Английският шампион Манчестър Сити записа осма поредна победа в английската Висша лига, а с нея поне временно се качи на върха в класирането. "Гражданите" надделяха с 2:1 над Фулъм в специален мач за Ерлинг Холанд.

Именно той откри резултата, след като бе точен от дузпа още в 3-тата минута. Това бе неговият гол номер 34 в първенството през сезона, с което изравни най-добрия показател в историята на Висшата лига. Толкова са реализирали и Алан Шиърър, и Андрю Коул.

С успеха Сити събра 76 точки и поне временно измести Арсенал от първата позиция. "Топчиите" посрещат Челси във вторник (02.05) и ще могат да си върнат лидерската позиция, но ще трябва да спрат серията от четири поредни мача без победа в шампионата.

Всички попадения в днешния мач паднаха през първото полувреме. Домакините успяха да изравнят след четвърт час игра, но въпреки това Хулиан Алварес отново изведе "гражданите" напред в резултата с красив изстрел отдалеч (36').

В сряда (03.05) Манчестър Сити посреща у дома Уест Хям, докато Фулъм ще има гостуване на Ливърпул на същата дата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още във втората минута гостите получиха правото да изпълнят дузпа след намеса на Рийн, който препъна Хулиан Алварес в собственото си наказателно поле. С изпълнението се нае Ерлинг Холанд.

3' - 0:1! Лено хвана ъгъла, но ударът бе твърде добре пласиран и с достатъчно сила. Така вкара гол номер 34 и изравни рекорда за най-много голове в един сезон във Висшата лига (Андрю Коул и Алан Шиърър).

Video edited on Kapwing

15' - 1:1! Карлос Винисиус получи свалена от Уилсън дълга топка в наказателното поле, овладя и стреля мощно от близка дистанция, без да остави шансове на Едерсон.

Video edited on Kapwing

36' - 1:2! Хулиан Алварес стреля извън наказателното поле по превъзходен начин и топката мина над плонжа на Лено.

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Малко над две минути след старта на ворото полувреме Грийлиш получи отляво по нападението на Сити и влезе навътре, след което комбинира отлично с Холанд в наказателното поле. Лено обаче показа страхотен рефлекс и изби удара на норвежеца, който дойде от непосредствена дистнация.

В 65-ата минута Едерсон направи много груба грешка. Той излезе извън наказателното и поле и не само че не помогна на Диаш, а и му попречи. Топката бе отнета, но домакините не успяха да я задържат или изпратят към опразнената врата, след като бразилецът поправи грешката си, отнемайки от съперника.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Манчестър Сити влезе в чудовищна форма в най-правилния момент, като е със 7 поредни победи в първенството, а успоредно с това Арсенал се срина и няма успех в четири поредни мача. Така преднината на "топчиите" се стопи до 2 точки, като освен това Сити е с два мача по-малко.

Аут за домакините от Лондон са Курзава, който лекува травма, и Митрович, който изтърпява наказание. Вилиан и Уилсън пък не са на 100%, но има шанс да играят. Аке с контузия и Менди с проблеми извън футбола са аут за Гуардиола.

Сити е в чудовищна форма от 13 поредни победи срещу този опонент. Последният случай, в който "гражданите" не надделяват над този съперник е 2011 година, когато през месец септември приключват 2:2. По-рано през същата година и друг мач между тях завършва без победител.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички