Гуардиола определи Нюкасъл за претендент и отсече: Сити не е в най-доброто си състояние


Гуардиола определи Нюкасъл за претендент и отсече: Сити не е в най-доброто си състояние
Снимка: Getty Images

1513 0

Наставникът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола, коментира предстоящия сблъсък на своите възпитаници с Нюкасъл от втория кръг на английската Висша лига. Испанският специалист изненада с коментара, че неговият тим не се намира в най-доброто си състояние, въпреки че постигна успех над Севиля във финала за Суперкупата на Европа.

Има ли проблеми в Сити?

"Предизвикателство е да се докажем отново. В спорта никога не е лесно. Преодоляването на проблеми е това, което определя дали сте добър екип, или не. Имаме нужда от нашите фенове повече от всякога. Утре от първата минута те ще бъдат важни. Нюкасъл е изключителен отбор. Те се справят наистина добре в последните два сезона, а сега купиха футболисти, които са перфектни за начина им на игра", каза Пеп пред медиите.

"Да играеш три пъти в седмицата е много по-различно от това да играеш само веднъж. Ако Нюкасъл може да се справи с мачовете в Премиър лийг, Шампионската лига, ФА Къп и „Карабао Къп“, то тогава те ще са реален претендент за титлата".

"През миналия сезон имахме Кевин Де Бройне, който сега е аут за четири месеца, имахме Гюндоган, който вече не е тук. Трябва да се приспособим. Не сме в най-доброто си състояние, но духът е налице. Бяхме невероятно конкурентни срещу Арсенал с изключение на 10-15 минути. Нямам никакви съмнения. Просто имаме нужда от повече време".

"Нюкасъл е отбор от Шампионската лига. Имам чувството, че ще са там дълго време занапред. Еди Хау създаде фантастичен тим по отношение на контрола над топката, преходите, изграждането на атаките и статичните положения. Те контролират всичко. Ще бъде огромен тест за нас, но сме готови", добави още Пеп.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Пеп Гуардиола е вече номер "2" в историята на футбола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички