Ливърпул с първи три точки през сезона, Борнемут усети яростта на десетима на "Анфийлд" (ВИДЕО)


Ливърпул с първи три точки през сезона, Борнемут усети яростта на десетима на "Анфийлд" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2784 0

Ливърпул постигна важен успех с 3:1 над Борнемут в мач от втория кръг на английската Висша лига. Въпреки че доиграха мача с 10 души на терена, момчетата на Юрген Клоп надвиха своя опонент, а в герои се превърнаха Мохамед Салах, Луис Диас и Диого Жота.

Ливърпул с първи три точки

Антоан Семеньо шокира "Анфийлд" още в третата минута. "Черешките" излязоха напред след пропуск в отбраната на "червените" и с много прецизен удар нападателят се разписа, за да открие резултата за гостите в мача.

В 28-ата минута обаче Луис Диас реализира фантастичен гол. Той пое центриране отляво, овладя майсторски и с ножичен удар изравни за 1:1. В 36' пък бе отсъдена дузпа за домакините след нарушение срещу Доминик Собослай. Зад кълбото застана Мохамед Салах, който пропусна, но при добавката бе точен, за да осъществи обрата.

Веднага след почивката (в 58-ата минута) директно бе изгонен Алексис Мак Алистър, който влезе много остро на противников футболист. Това не оказа влияние върху играта на мърсисайдци, които само 4 минути по-късно реализираха благодарение на Диого Жота.

С победата Ливърпул окупира втората позиция с актив от 4 точки, след седмица момчетата на Клоп имат среща с Нюкасъл. Борнемут пък се озовава на 14-ата позиция с 1 пункт, като в следващия кръг ще мери сили у дома срещу Тотнъм. 

Останалите срещи от съботния следобед в Англия (19 август):

Фулъм - Брентфорд 0:3

Уулвс - Брайтън 1:4

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички