Тотнъм дочака първата си победа у дома над Манчестър Юнайтед (ВИДЕО)


Тотнъм дочака първата си победа у дома над Манчестър Юнайтед (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

6142 0

Тотнъм победи Манчестър Юнайтед  с 2:0 в голямото дерби от втория кръг на Висшата лига. В голям грешник за “червените дяволи” се превърна Лисандро Мартинес, в който рикошира топката преди гола на Сарр в 49-тата минута, а именно световният шампион си наниза автогол в 83’.

Така столичани успяха да се реваншират на феновете си за 2:2 срещу Брентфорд на старта, докато възпитаниците на Тен Хаг остават след събота с трите си точки от победата преди това над Уулвърхемптън.

Трябва да се отбележи, че “червените дяволи” бяха един от двата тима, които Тотнъм не успяваше да победи след откриването на “Тотнъм Хотспър Стейдиъм”. Така преди днес последната победа на “шпорите” оставаше на “Уембли” с 2:0 през 2018 г. След това последваха 3 загуби и 2 ремита за лондончани в официални срещи срещу Манчестър Юнайтед.

Срещата в събота вечер бе изключително любопитна, като гостите бяха по-опасните в първия половин час, но след това не показаха нещо, с което да заслужат трите точки. Още преди почивката те имаха и претенции за дузпа, но ВАР не ги уважи, а домакините завършиха частта със серия от греди. 

През втората част домакините започнаха по-опасно и натискът даде резултат с дебютното попадение на Сарр за Тотнъм. След това "червените дяволи" създадоха 2-3 опасни положения, които пропиляха и в крайна сметка дори получиха втори гол пасив за крайния резултат.

Пред победителите предстои гостуване на Борнемут, а Манчестър Юнайтед приема Нотингам Форест.

Първо полувреме

След по-малко от 120 секунди домакините сбъркаха фатално пред своята врата и позволиха на Антони да отправи остър удар. Той обаче се оказа неточен и "шпорите" не допуснаха попадение "от съблекалнята".

В 7-мата минута имаше опасност от сериозна контузия за Фернандеш след сблъсък с Педро Поро, но португалецът се размина в конкретната ситуация и след броени секунди се завърна на терена. 

След изминаването на четвърт час домакините погледнаха по-смело към съперниковата врата, докато продължиха да контролират кълбото. Опасните ситуации обаче твърдо останаха на сметката на гостите. 

В 26-тата минута се стигна до най-спорната ситуация през първата част след рикошет в наказателното поле. В конкретния случай Гарначо изстреля кълбото в ръката на Ромеро, а Оливър бе категоричен, че не може да става въпрос за дузпа. 

Video edited on Kapwing

ВАР моментално разгледа ситуацията, но само, за да потвърди решението на опитния арбитър. След това натискът на "червените дяволи" продължи и след 10-тина минути се стигна до огромен пропуск на Фернандеш с глава. 

В 40-тата минута късметът се изплъзна на "шпорите" и не успяха да затворят две поредни атаки с попадения. Първо Поро стреля в напречната греда, а секунди по-късно същото стори и Сарр след рейд отдясно. 

Второ полувреме

ГОЛ! Сарр успя да реализира дебютното си попадение за Тотнъм с една от първите опасни ситуации през втората част. Той се възползва по най-добрия начин от рикошета в Мартинес след центрирането на Кулушевски и откри на опразнената врата - 1:0!

Video edited on Kapwing

В първата атака след началния удар Антони отговори с мощна стрелба в десния страничен стълб за общо третата греда в мача. Последва агресия в играта на гостите, но и тя не даде резултат след серия от пропуски след опасни положения. 

С началото на последния четвърт час от редовното време статистиката даваше превес на домакините в ситуациите пред една от двете врати и изглеждаше, че държи съперника на дистанция. 

ГОЛ! Драмата до голяма степен приключи с началото на последните 10 минути от редовното време. Тогава Лисандро Мартинес отклони неточно ниско центриране в собствената си врата за 0:2!

Състави

Тотнъм: Викарио, Поро, Ромеро, Ван де Вен, Удожи, Сарр, Бисума, Мадисън, Кулушевски, Ричарлисон, Сон

Манчестър Юнайтед: Онана, Мартинес, Маунт, Фернандеш, Рашфорд, Каземиро, Варан, Антони, Шоу, Уан-Бисака, Гарначо

ВИЖТЕ КЪДЕ МОЖЕ ДА ГЛЕДАТЕ СБЛЪСЪКА ТОТНЪМ – МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД

Преди мача

Тотнъм започна кампанията във Висшата лига с равенство. В първата си среща тимът, воден от новия си мениджър Анге Постекоглу извъртя 2:2 при визитата си на Брентфорд.

Манчестър Юнайтед мина през иглени уши, но стигна до домакинска победа с 1:0 над Уувърхямптън. „Вълците“ обаче могат да съжаляват, че не измъкната нещо на „Олд Трафорд“.

През миналия сезон двубоят между двата тима в Лондон приключи при 2:2, а преди това Ман Юнайтед спечели с 2:0 у дома. „Шпорите“ нямат успех вкъщи над съперника си в последните 6 срещи – 4 загуби и 2 ремита.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички