Критика към Холанд: Виждаме едва 60% от способностите му, Сити ли е точният отбор за него?


Критика към Холанд: Виждаме едва 60% от способностите му, Сити ли е точният отбор за него?
Снимка: Getty Images

2555 0

Манчестър Сити записа доста неубедителен мач и загуби с 1:0 от Тотнъм в последния си двубой от Висшата лига. Освен това, изключително необичайно, Ерлинг Холанд записа много слаб мач, като не бе достатъчно активен, а и не получаваше помощ от съотборниците си.

Освен че не успя да направи удар в мача - нещо, което му се случва за първи път като играч на Сити, той нямаше докосвания на топката в полето на "шпорите". Говорейки пред Sky Sports след мача, легендата на Ливърпул Джейми Карагър се усъмни дали Холанд е направил правилния избор като се присъедини към Сити, когато напусна Борусия Дортмунд миналото лято.

"Той все още е доста напред в класацията на най-добрите голмайстори, но мисля, че виждаме само 60 процента от Ерлинг Холанд. Сещате ли се за онзи гол, който той вкара на Уест Хем в първия мач от сезона, когато има само пространство отзад, той прави този пробив.

Сега знам, че това не се случва толкова често заради начина, по който играе Сити. Той дойде от Борусия Дортмунд, където играеше в първенство богато на контраатаки. И може всъщност да е избрал грешния клуб, който да извлече най-доброто от него".

Припомняме, че Холанд вече отбеляза 25 гола във Висшата лига от първите си 20 изяви. "Това, което казвам е, че не виждаме всичко от Ерлинг Холанд и сега можем да кажем, че Сити е различен отбор, но не заради него.  Те са вкарали абсолютно същия брой голове, той има 25 гола във Висшата лига, но Ман Сити като отбор също има същия брой голове", допълни Карагър.

"Те обаче допуснаха повече голове и е много по-лесно да ги контраатакуваш, така че те са различен отбор, и по-малък отбор, с Ерлинг Холанд в състава. Вината не е негова. Манчестър Сити като отбор няма да играе футбол от край до край, това не е начинът на Пеп Гуардиола. Неговите играчи нямат енергията, силата или темпото да играят от край до край, те се изграждат бавно атаките си и връщат съперника обратно към границата на наказателното поле".

А какво бе мнението на Хосеп Гуардиола след загубата от Тотнъм - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички