Манчестър Сити готви трансферен удар, отмъква перла под носа на Реал Мадрид, Ливърпул и други грандове


Манчестър Сити готви трансферен удар, отмъква перла под носа на Реал Мадрид, Ливърпул и други грандове
Снимка: Getty Images

2731 0

Манчестър Сити е също се включи в битката за перлата на Борусия Дортмунд Джуд Белингам. Шефовете на „гражданите“ са провели разговори за евентуалния трансфер на 19-годишния английски национал, съобщава „Daily Mail“

Досега се считаше, че Ливърпул ще е следващата дестинация на талантливия халф, ако той се завърне в Англия, но според британското издание Сити планира да го привлече.

Към момента няма времеви диапазон за осъществяване на сделка, но бившият играч на Бирмингам се очаква от мнозина да напусне „Сигнал Идуна Парк“ преди изтичането на договора му през юни 2025. Някои от най-добрите мачове на Белингам в последните два сезона дойдоха именно срещу Манчестър Сити, като миналия месец мениджърът на „гражданите“ Пеп Гуардиола лично похвали младока.

Ако Белингам акостира на „Етихад“, той ще се събере с бившия си съотборник в Дортмунд Ерлинг Холанд. Талантливият халф е в най-добрата си форма в кариерата, като е вкарал девет пъти в едва 21 двубоя.

Селекционерът на „Трите лъва“ Гарет Саутгейт се очаква да включи Белингам в състава си за Световното първенство, като цената на тийнейджъра може да се покачи, ако той се представи силно в Катар.

Информацията на британското издание гласи още, че Реал Мадрид също ще се бори за подписа на Белингам.

Трите споменати клуба обаче не са единствените, които се облизват за младия англичанин. По петите му е още един гранд от Острова.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички