Ман Юнайтед забрани на свой фен да приближава "Олд Трафорд" заради расизъм


Ман Юнайтед забрани на свой фен да приближава "Олд Трафорд" заради расизъм
Снимка: Getty Images/Guliver

1558 0

Отборът на Манчестър Юнайтед наложи забрана за неопределено време на свой привърженик, който бе отстранен от „Олд Трафорд“ заради отправяне на расистки скандирания, насочени срещу Трент Александър-Арнолд от Ливърпул.

„Червените дяволи“ започнаха мигновено разследване след инцидента в неделя, който помрачи заслужената точка за възпитаниците на Оле Гунар Солскяр срещу лидерите в Премиършип след равенство 1:1. Това се случи и по време на първата седмица от втората фаза от кампанията на Висшата лига „No Room for Racism“, която призовава феновете да докладват дискриминационни прояви по стадионите. Лицето, което бе отстранено от „Театъра на мечтите“ в неделя, бе наказано, докато тече процедура по обжалване.

„След нашето разследване заради инцидента с расистки скандирания в неделя, издадохме забрана за неопределено време на въвлеченото лице. Той не е добре дошъл на „Олд Трафорд“ и с тези си действия искаме да покажем, че няма да толерираме подобни прояви както онлайн, така и на нашия стадион“, споделиха от Юнайтед в свое изявление.

Междувременно двама души бяха арестувани заради расистки обиди в друг мач от Англия (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички