Двама арестувани след расизма в двубой в Англия


Двама арестувани след расизма в двубой в Англия
Снимка: Getty Images/Guliver

1263 0

Двама души бяха арестувани поради подозрение в расистски обиди, които принудиха квалификационната среща за ФА Къп между Харингей Бъро и Йоувил Таун да бъде прекратена в събота. Мениджърът на Харингей Том Лойзу заяви, че защитникът Коби Роу е бил обект на расистки нападки заедно с камерунския вратар Дъглас Пайетат. От полицията заявиха в понеделник, че двама мъже, на 23 и 26-годишна възраст, са били задържани поради подозрение в расизъм. И двата отбора напуснаха терена в 64-та минута, когато Роу и Пайетат били обект на расистски скандирания малко след като Йоувил повел с 1:0.

„Бях ядосан и разочарован, не бях обърнал реално внимание на това, което се случва около мен – тогава някой ме дръпна и това беше мениджърът ми. Той ми каза „Напускаме терена, няма да продължим срещата“. От Йоувил се съгласиха и напуснахме заедно терена“, сподели Роу за Daily Mail. Харингей, който се подвизава в седмото ниво на английския футбол в Истмиан Лийг, и Йоувил, който е в петото ниво в Националната лига, са последните клубове, които са замесени в проява на расизъм.

„Не искахме да се връщаме обратно, защото безопасността ни не беше гарантирана, но и не само това. Просто беше извън нашата чест и гордост. Няма да играем пред такива хора“, допълни Роу. От ФА заявиха, че са „дълбоко загрижени“ заради обвинението и са започнали разследване, като и Харингей, и Йоувил споделиха, че ще сътрудничат с властите. „Ако това помага на други клубове и възспира други от това да са обиждани на расистка основа, то тогава ще си е струвало, независимо от личната жертва“, сподели президентът на Харингей Аки Акилеа за The Guardian в неделя.

А колко още случая с расистски скандал имаше само този уикенд - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички