Малко известният единствен мач на Манчестър Юнайтед, в който сър Алекс Фъргюсън е играл (СНИМКА)


Малко известният единствен мач на Манчестър Юнайтед, в който сър Алекс Фъргюсън е играл (СНИМКА)
Снимка: Getty Images

4503 0

Сър Алекс Фъргюсън е едно от най-великите имена в треньорската професия за всички времена. А според мнозина - дори най-великото. Въпреки че е толкова популярен обаче, има един не толкова известен факт от дългогодишния му престой в Манчестър Юнайтед.

Знаехте ли, че всъщност шотландецът веднъж се е появил в игра за "червените дяволи" на терена - безпрецедентен случай за целия му престой на "Олд Трафорд", където като мениджър добави изумителните 38 трофея за 26 години към вече спечелените такива с Абърдийн и Сейнт Мирън.

Неговата треньорска кариера започва след прилична такава на футболист в Шотландия, като е играл за две години за Глазгоу Рейнджърс, но все пак никога не би бил достатъчно добър, за да попадне в своя състав на Юнайтед.

Все пак през 1987 година - неговият втори сезон начело на английския гранд, отборът пътува посредата на сезона до Карибския регон, за да изиграе няколко приятелски мача. А Алекс Фъргюсън се появява на терена и участва в един от тях.

Юнайтед побеждава Бермуда с 4:1 в първия мач от тура, но след него е имало няколко контузии за тима преди да се насочи към втората среща - срещу Сомерсет Троянс на техния терен. Фъргюсън и неговият асистент Арчи Нокс също се включват в мача - като резерви.

Причината Арчи да се включи е, че е бил ядосан на грубо влизане срещу вратаря Гари Уолш, което го контузило. Крайният бранител Артър Албистън разказва: "Арчи бе ядосан заради влизането срещу Уолш и искаше да напомни за присъствието си. Ако бе с 10 години по-млад, сигурно щеше да направи грубо влизане".

В крайна сметка помощникът Арчи дори отбелязва попадение за успеха с 4:1, а легендарният сър Алекс Фъргюсън, който играе за 21 минути, появил се на мястото на Питър Дейвънпорт, почти отбелязва гол с глава. Тогава Фъргюсън е на 45 години.

"Бе много забавно, защото по това време той бе на над 40 години и се шегувахме с него колко лесно можем да минем покрай "старчето". Беркелей имаше шанса да минава покрай играчи на Юнайтед, включително и Фърги, като успяхме и да вкараме покрай него. Бе забавно" - споделя тогавашният вратар на Троянс - Симонс, през 2013 година за "Бермуда Сън".

Вижте повече и за невероятния таен жест на Фъргюсън към играч на Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички