Луд екшън и драма на „Олд Трафорд“! Манчестър Юнайтед шокира Манчестър Сити със зашеметяващ обрат (ВИДЕО + СНИМКИ)


Луд екшън и драма на „Олд Трафорд“! Манчестър Юнайтед шокира Манчестър Сити със зашеметяващ обрат (ВИДЕО + СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

6092 0

Манчестър Юнайтед шокира Манчестър Сити със сензационен обрат с 2:1 в голямото градско дерби от 20-ия кръг във Висшата лига. „Гражданите“ поведоха в резултата, но „червените дяволи“ стигнаха до успеха, вкарвайки 2 гола в рамките на 4 минути през второто полувреме.

Така хората на Ерик тен Хаг си отмъстиха за тежкото поражение с 3:6 на „Етихад“ през октомври. Сега в герои за Юнайтед се превърнаха Бруно Фернандеш, който изравни в 78-ата минута и Маркъс Рашфорд, донесъл пълния обрат в 82-ата минута. Преди това резервата Джак Грийлиш изведе „гражданите“ напред след час игра.

Трябва обаче да се отбележи, че изравнителното попадение за домакините дойде след спорно решение на съдийската бригада. Рашфорд се намираше в положение на засада при паса на Каземиро, но Фернандеш го изпревари и игра с топката, след което я прати в мрежата на Едерсон.

Като цяло хората на Пеп Гуардиола имаха териториално превъзходство през целия мач. Ман Сити обаче шокира с яловата си игра в атака. Гостите отправиха само един точен удар по посока на вратата на Давид де Хеа – попадението на Грийлиш. Тимът на Ерик тен Хаг създаде по-чистите положения в двубоя.

Преди почивката пропуски за „червените дяволи“ направиха именно героите Бруно Фернандеш и Маркъс Рашфорд на два пъти.

Така Ман Юнайтед записа седма поредна победа във Висшата лига и се изкачи на третото място в класирането с 38 точки, само на точка зад Манчестър Сити, който остава втори. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Голямото дерби на „Олд Трафорд“ започна със здрава битка в средата на терена. Хората на Пеп Гуардиола владееха повече топката в началните минути, но „гражданите“ не успяваха да създадат опасно положение пред вратата на Давид де Хеа.

В 11-ата минута дойде първото положение и респективно удар към една от двете врати. Бруно Фернандеш получи добър пас от Ериксен, нахлу в пеналта отдясно, но диагоналният шут на португалеца премина на метър от дясната странична греда.

В следващите минути Юнайтед създаде още на два пъти паника в пеналта на Сити чрез Антони Марсиал, но не се стигна до удар по посока на вратата на Едерсон.

Хората на Гуардиола продължиха да доминират с владението на топката, но Де Хеа продължаваше да скучае.

Едва в 23-ата минута се откри шанс за удар пред Ерлинг Холанд, но изстрелът му от дъгата на пеналта бе блокиран.

В 33-ата минута вратарят Едерсон направи грешка, Рашфорд нахлу в пеналта, но би много слабо и Аканджи изби на 2-3 пред голлинията.

Рашфорд "блесна" с нов голям пропуск в 37-ата минута. Ериксен го изведе отлично от центъра, английският национал се пребори с Родри, след което нахлу пеналта, но си поведе много силно топката и Едерсон я улови.

В 41-ата минута Рашфорд получи травма и се хвана за лявото бедро. Наложи се да получи помощ от медицинския екип.

Кайл Уокър в първата минута на добавеното време шутира от около 30 метра, но не уцели целта, а топката мина на около метър от лявата странична греда.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Ерик тен Хаг извърши една промяна на почивката. Антони се появи на мястото на Антони Марсиал. Двубоят продължи в същото русло – безплодно териториално превъзходство на тима на Пеп Гуардиола.

В 53-ата минута Варан затрудни с глава Едерсон след центриране от фал, но се оказа, че френският защитник е бил в засада. Само 60 секунди по-късно Фил Фодън се свлече в пеналта на „червените дяволи“, но нямаше реакция от съдията Стюарт Атуел.

Хората на Пеп Гуардиола дори все още нямаха точен удар към вратата на Де Хеа.

ГОООЛ! Засиленият натиск на гостите даде резултат. Така в 60-ата минута Джак Грийлиш смълча трибуните на „Олд Трафорд“. Де Бройне нахлу в пеналта отдясно и качи топката на главата на влезлия като резерва връхлитащ национал на Англия, който не сгреши и матира Де Хеа – 0:1. По този начин първият точен удар на гостите се превърна в гол.

След попадението домакините се хвърлиха в атака, първоначално натискът им нямаше резултат, защото липсваше креативност в предни позиции.

ГОООЛ! В 78-ата минута Каземиро направи перфектен пас, като изглеждаше, че Рашфорд е в засада, но той не игра с топката, а Бруно Фернандеш я овляда на дъгата на пеналта и матира Едерсон – 1:1. Първоначално имаше колебания дали попадението няма да бъде отменено. В крайна сметка главният съдията и асистенът му посочиха центъра.

 

ГОООЛ! В 82-ата минута домакините шокираха тотално съперника си и стигнаха до пълен обрат. Гарначо намери Рашфорд в пеналта и този път той не сгреши – 2:1.

До края "червените дяволи" удържаха победата си.

Стартови състави: 

Манчестър Юнайтед: Де Хеа - Уан-Бисака, Варан, Шоу, Маласия - Каземиро , Фред - Бруно Фернандеш (к), Ериксен, Рашфорд - Антони Марсиал

Манчестър Сити: Едерсон - Кансело, Аке, Аканджи, Уокър - Силва, Родри, Де Бройне (к) - Фоудън, Холанд, Марез

ПРЕДИ СРЕЩАТА

Мениджърът на "червените дяволи" - Ерик тен Хаг започна да оправдава очакванията на феновете и отборът е в страхотна форма след края на Световното първенство по футбол. Юнайтед спечели шест поредни срещи, като дори не допусна гол и е на 4-ото място във Висшата лига, което дава право на участие в Шампионска лига. Освен това, домакините имат шанс да излязат и по-напред като изместят Нюкасъл. 

От своя страна, Сити определено изпитва затруднения след подновяването на първенството и загуби точки срещу Евертън, за да изостава от първата позиция на 5 пункта. Освен това в последната си среща "гражданите" отпаднаха от Саутхямптън за Купата на лигата. Освен това в състава на Гуардиола е и невероятния Ерлинг Холанд, който има 21 попадения само в шампионата на Англия за този сезон. 

В последната среща между двата тима, Сити попиля Юнайтед с унизителното 6:3 на Стадион "Етихард" през октомври. Тогава по един хеттрик отбелязаха Холанд и Фил Фоудън. Сега, Тен Хаг има шанс за реванш, като тима му определено има самочувствието, за да търси победата срещу "небесносините". 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички