Любопитно: Как щеше да изглежда Висшата лига през този сезон до момента, ако ВАР не съществуваше


Любопитно: Как щеше да изглежда Висшата лига през този сезон до момента, ако ВАР не съществуваше
Снимка: Getty Images / колаж на SportLive

882 0

Видеосистемата ВАР вече няколко сезона присъства в английската Висша лига. Феновете на най-доброто първенство обаче все още са със смесени чувства за тази технология, която "подобрява" и прави играта по-честна.

Въпреки очевидните предимства ВАР има и своите недостатъци. Реферите все още правят неправилни отсъждания, а по-късно се извиняват на въпросния клуб за решението. Като цяло, включването на ВАР е нещо положително, за да се гарантира, че се правят правилните отсъждания, особено при засади - когато най-често един отбор може да се почувства ощетен.

Известната американска медия ESPN е направила интересно проучване и е представила как щеше изглежда таблицата във Висшата лига до момента, ако ВАР въобще не съществуваше.

Топ 4

Местата, които гарантират участие в Шампионската лига наистина не са засегнати, но Арсенал би бил с три точки по-напред пред втория, а Тотнъм щеше да смени местата си с Манчестър Сити. Точките на Брайтън щяха да бъдат същите, като чайките стоят на четвърто място в момента, независимо от ВАР.

Топ 10

Фулъм, Борнемут, Лийдс и Евертън щяха да се изкачат, за да запълнят местата от пето до осмо в този ред, докато Манчестър Юнайтед и Ливърпул ще се спуснат съответно до девето и 10-о място.

Втората половина на таблицата

Нюкасъл щеше да запази мястото си на 11-та позиция, но Челси щеше да падне стремглаво надолу, настанявайки се на 12-то място. Уулвърхямптън щеше да е единственият тим, който да се изкачи нагоре до 13-то място. "Уулвс" щяха да бъдат последвани от Брентфорд, Саутхемптън, Астън Вила и Кристъл Палас.

Зоната на изпадащите

И трите отбора в зоната на изпадащите щяха да останат по същия начин, както са в момента. Уест Хям щеше да с точка по-добър, а Нотингам Форест две точки назад, така че за съжаление на феновете на клубовете в долната тройка, те не могат да обвиняват ВАР за лошата си форма все още.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кои са най-скъпите футболисти, които няма да играят на Мондиал 2022.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички