Кристъл Палас се надява да строши лош карък срещу Челси


Кристъл Палас се надява да строши лош карък срещу Челси
Снимка: Getty Images

1227 0

Кристъл Палас ще се опита да не допусне подобряване на лош рекорд, когато срещне Челси идната събота. „Орлите“ имат едва шест точки от мачовете си във Висшата лига до този момент, като последният им успех дойде у дома срещу Астън Вила.

След това те играха с Арсенал, Ливърпул, Манчестър Сити и допуснаха загуби, които ги поставиха на 16-то място във временното класиране и само на две точки пред зоната на изпадащите.

Палас ще влезе в мача със „сините“ пределно амбициран, за да избегне негативния рекорд от това да допусне десет поредни загуби от градския си съперник в лигата. За последно „орлите“ сразиха Челси през 2018-а година с 2:1 през октомври 2017-а година.

Ако се включат и купите, то отборът от южен Лондон вече има 10 поредни загуби от Челси, след като загуби на полуфиналите от ФА Къп миналия сезон. В контраст пък, новият мениджър на „сините“ - Греъм Потър, никога не е бил Палас в треньорската си кариера в седем мача срещу тях. Доскорошният треньор на Брайтън има шест равни и две загуби.

Челси пък е спечелил последните осем от девет лондонски дербита, като последната загуба беше през декември от Уест Хям през декември 2021-а. А кои двама от Челси може да подсилят Милан, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички