Лорис: Не успяхме да се възстановим психически от загубата във финала на Шампионска лига


Лорис: Не успяхме да се възстановим психически от загубата във финала на Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1074 0

Капитанът на Тотнъм Юго Лорис смята, че тимът страда през този сезон, тъй като не е успял да се възстанови от загубата във финала на Шампионската лига срещу Ливърпул през миналата година. „Шпорите“ направиха забележителна кампания в Европа миналата пролет, но загубиха с 0:2 в Мадрид в първия си финал в най-силния европейски клубен турнир.

До момента през сезона Тотнъм уволни доскорошния си наставник Маурисио Почетино, а впоследствие Спърс бяха елиминирани от Шампионската лига и ФА Къп в рамките на само шест дни през март. Според Лорис обаче слабият сезон на Тотнъм не трябва да се счита за голяма изненада. „Съществува риск, когато успееш да надминеш потенциала си. През миналия сезон ние направихме невероятен пробив в Шампионската лига и завършихме кампанията на колене. Нямаш много време да се възстановиш от един сезон преди да започнеш следващия. Имаше и други фактори, които доведоха до тази ситуация – имаше много контузени играчи, сменихме треньора. Трудно е винаги да бъдеш стабилен и да гледаш към върха“, заяви Юго Лорис.

През ноември Жозе Моуриньо бе назначен за треньор на Тотнъм, като за момента португалецът успя да изведе отбора до 8-мото място в подреждането във Висшата лига. „Шпорите“ все още пазят надежди за класиране в топ 4 и участие в Шампионската лига, като посрещат Манчестър Юнайтед при подновяването на Висшата лига идния петък. А ето кой играч на Тотнъм бе наказан за дербито с Юнайтед.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички